Masterchef Ağızda Dağılan Türden Sevene: Revani Tatlısı Tarifi Tarifi

Masterchef Ağızda Dağılan Türden Sevene: Revani Tatlısı Tarifi Tarifi
Masterchef Ağızda Dağılan Türden Sevene: Revani Tatlısı Tarifi

Malzemeler

  • 3 adet yumurta1 su bardağı kadar toz şeker1 su bardağı kadar irmik1 su bardağı yoğurt1 su bardağı un1 çay bardağı kadar sıvı yağ1 paket kabartma tozu1 paket vanilya3 su bardağı kadar su3 su bardağı kadar toz şeker1/2  limonun suyu3 adet yumurta1 su bardağı kadar toz şeker1 su bardağı kadar irmik1 su bardağı yoğurt1 su bardağı un1 çay bardağı kadar sıvı yağ1 paket kabartma tozu1 paket vanilya3 su bardağı kadar su3 su bardağı kadar toz şeker1/2  limonun suyu
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Revani tarifimizin şerbeti için, ocağımıza şekerimizi ve suyumuzu alıp, kaynatıyoruz.
  2. Kaynayınca yarım limonumuzun suyunu ekliyoruz ve bir süre daha kaynatıp, ocaktan alıyoruz.
  3. Şerbetimiz soğurken, tatlımızın keki için yumurtamızı ve şekerimizi bir kabın içerisinde çırpıyoruz.
  4. Üzerine yoğurdumuzu yağımızı ve irmiğimizi ekleyip, çırpmaya devam ediyoruz.
  5. Son olarak kekimize kabartma tozumuzu, vanilyamızı ve unumuzu da ekleyip, hazır ediyoruz.
  6. Fırın kalıbımızı yağlayıp, kekimizi döküyoruz ve 170 derecelik fırınımıza yerleştiriyoruz.
  7. Tatlımızın kekini üzeri kızarana kadar pişirip, fırından alıyoruz.
  8. İlk sıcağı geçince dilimliyoruz ve soğuyan şerbetimizi gezdiriyoruz.
  9. Revani tatlımızı soğuyana kadar bekletip, üzerini dilediğimiz gibi süsleyerek servise sunuyoruz. Afiyet olsun.
  10. Revani tarifimizin şerbeti için, ocağımıza şekerimizi ve suyumuzu alıp, kaynatıyoruz.
  11. Kaynayınca yarım limonumuzun suyunu ekliyoruz ve bir süre daha kaynatıp, ocaktan alıyoruz.
  12. Şerbetimiz soğurken, tatlımızın keki için yumurtamızı ve şekerimizi bir kabın içerisinde çırpıyoruz.
  13. Üzerine yoğurdumuzu yağımızı ve irmiğimizi ekleyip, çırpmaya devam ediyoruz.
  14. Son olarak kekimize kabartma tozumuzu, vanilyamızı ve unumuzu da ekleyip, hazır ediyoruz.
  15. Fırın kalıbımızı yağlayıp, kekimizi döküyoruz ve 170 derecelik fırınımıza yerleştiriyoruz.
  16. Tatlımızın kekini üzeri kızarana kadar pişirip, fırından alıyoruz.
  17. İlk sıcağı geçince dilimliyoruz ve soğuyan şerbetimizi gezdiriyoruz.
  18. Revani tatlımızı soğuyana kadar bekletip, üzerini dilediğimiz gibi süsleyerek servise sunuyoruz. Afiyet olsun.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."