Masterchef Adını Sıkça Duymaya Başladığımız Meşhur Sivas Kebabı Tarifi Tarifi

Masterchef Adını Sıkça Duymaya Başladığımız Meşhur Sivas Kebabı Tarifi Tarifi
Masterchef Adını Sıkça Duymaya Başladığımız Meşhur Sivas Kebabı Tarifi

Malzemeler

  • 4 patlıcan5 domates1 tane soğan1 kase maydanoz6 tane yeşil biber1 tatlı kaşığı salça500 gr kuşbaşı et4 patlıcan5 domates1 tane soğan1 kase maydanoz6 tane yeşil biber1 tatlı kaşığı salça500 gr kuşbaşı et
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Yöresel olarak yapılan bu yemek malzemeler açısından çok olsa da yapımı basit ve zamanınızın fazla bölümünü almamaktadır.
  2. Öncelikle patlıcanlar alacalı bir şekilde soyulur. Büyük büyük ve yuvarlak şekilde kesilir ve tuzlu suda bekletilir. Acısı geçene kadar beklenir.
  3. Biberler ve domatesler yıkanıp kesilir. Sonrasında maydanozlar kıyılır. Patlıcan ve biberler yağda hafif bir şekilde kızartılır.
  4. Sonrasında tencereye etler alınır biraz su konulur ve pişirilir.
  5. 1 kaşık yağ ile biraz kavrulduktan sonra küçük küçük doğranan soğanlar ilave edilir ve pişirilir.
  6. Patlıcanlar dizilir üzerine domates onun üzerine de biberler dizilir. Tekrar aynı işlem yapılır sonrasında da maydanozlar eklenir.
  7. Baharatı ve tuzu da ilave ettikten sonra 1.5 bardak sulandırılmış salçalı su üzerine dökülür.
  8. Sivas kebabı tarifi için son olarak da biraz fazla ateşte sonra da kısık ateşte pişirilmeye bırakılır.
  9. Yöresel olarak yapılan bu yemek malzemeler açısından çok olsa da yapımı basit ve zamanınızın fazla bölümünü almamaktadır.
  10. Öncelikle patlıcanlar alacalı bir şekilde soyulur. Büyük büyük ve yuvarlak şekilde kesilir ve tuzlu suda bekletilir. Acısı geçene kadar beklenir.
  11. Biberler ve domatesler yıkanıp kesilir. Sonrasında maydanozlar kıyılır. Patlıcan ve biberler yağda hafif bir şekilde kızartılır.
  12. Sonrasında tencereye etler alınır biraz su konulur ve pişirilir.
  13. 1 kaşık yağ ile biraz kavrulduktan sonra küçük küçük doğranan soğanlar ilave edilir ve pişirilir.
  14. Patlıcanlar dizilir üzerine domates onun üzerine de biberler dizilir. Tekrar aynı işlem yapılır sonrasında da maydanozlar eklenir.
  15. Baharatı ve tuzu da ilave ettikten sonra 1.5 bardak sulandırılmış salçalı su üzerine dökülür.
  16. Sivas kebabı tarifi için son olarak da biraz fazla ateşte sonra da kısık ateşte pişirilmeye bırakılır.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."