Masterchef Adana ile Özdeşleşen Mumbar Dolması Tarifi Tarifi

Masterchef Adana ile Özdeşleşen Mumbar Dolması Tarifi Tarifi
Masterchef Adana ile Özdeşleşen Mumbar Dolması Tarifi

Malzemeler

  • 500 gr yağlı kıyma2 bardak bulgur6 tane soğan1 tane sarımsak1 kg koyun mumbarı2 çorba kaşığı sıvı yağ1 çorba kaşığı domates salçası1 çorba kaşığı biber salçasıKarabiberPul biberTuz500 gr yağlı kıyma2 bardak bulgur6 tane soğan1 tane sarımsak1 kg koyun mumbarı2 çorba kaşığı sıvı yağ1 çorba kaşığı domates salçası1 çorba kaşığı biber salçasıKarabiberPul biberTuz
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Öncelikle mumbar soğuk su ile güzelce bir yıkanır. İki tane soğan küçük küçük doğranır.
  2. Temizlenen mumbar soğan ile ovulur ve yaklaşık 2 saat kapta bekletilir.
  3. Sonrasında da 2 tane soğan ile tekrar güzelce ovulur.
  4. Diğer taraftan kıyma, domates ve biber salçası, hazırlanmış soğan ve sarımsakları ilave ediyoruz.
  5. Sonrasında tuz ve baharatlar ile 2 bardak bulgur iyice karıştırılır.
  6. Mumbar ikinci kez yıkanır ve bir ucu ip ile bağlanır.
  7. Mumbarın içi iç harç ile doldurulur. İçi doldurulan mumbarlar bir kaşık yardımıyla kıvrılarak burulur. Bunu yapmadaki amaç iç malzemenin eşit şekilde dağılması işlemidir. Mumbarın içi doldurulurken yırtılmamasına dikkat edilir.
  8. Tencereye dizilen mumbarlara üzeri kapanacak kadar su ilave edilir ve tuz konularak kaynamaya bırakılır.
  9. Kaynayan mumbar kısık ateşte 1 saat pişirilir.
  10. Pişen mumbar başka bir kaba alınır ve yağda kızartılır.
  11. Mumbar dolması tarifi yapımı bitti. Art Sıcak sıcak servis yapma zamanı. Afiyet olsun.
  12. Öncelikle mumbar soğuk su ile güzelce bir yıkanır. İki tane soğan küçük küçük doğranır.
  13. Temizlenen mumbar soğan ile ovulur ve yaklaşık 2 saat kapta bekletilir.
  14. Sonrasında da 2 tane soğan ile tekrar güzelce ovulur.
  15. Diğer taraftan kıyma, domates ve biber salçası, hazırlanmış soğan ve sarımsakları ilave ediyoruz.
  16. Sonrasında tuz ve baharatlar ile 2 bardak bulgur iyice karıştırılır.
  17. Mumbar ikinci kez yıkanır ve bir ucu ip ile bağlanır.
  18. Mumbarın içi iç harç ile doldurulur. İçi doldurulan mumbarlar bir kaşık yardımıyla kıvrılarak burulur. Bunu yapmadaki amaç iç malzemenin eşit şekilde dağılması işlemidir. Mumbarın içi doldurulurken yırtılmamasına dikkat edilir.
  19. Tencereye dizilen mumbarlara üzeri kapanacak kadar su ilave edilir ve tuz konularak kaynamaya bırakılır.
  20. Kaynayan mumbar kısık ateşte 1 saat pişirilir.
  21. Pişen mumbar başka bir kaba alınır ve yağda kızartılır.
  22. Mumbar dolması tarifi yapımı bitti. Art Sıcak sıcak servis yapma zamanı. Afiyet olsun.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."