Maria's Classic Paella Tarifi

Maria's Classic Paella Tarifi
Maria's Classic Paella

Malzemeler

  • 4 cups chicken stock, 20 saffron threads, crushed, 3/4 cup olive oil, 4 chicken thighs, 1 cup chopped onion, 4 cloves garlic, minced, 4 links chorizo de bilbao (spicy Spanish semi-cured sausage), 2 cups Spanish paella rice, 2 teaspoons Spanish sweet paprika, 1/2 cup grated peeled roma (plum) tomatoes, 8 clams in shell, scrubbed, or more to taste, 8 mussels, cleaned and debearded, or more to taste, 8 prawns, peeled and deveined (leave tails), 3 red bell peppers, cut into strips, 10 ounces peas, salt and ground black pepper to taste, 1/2 cup chopped fresh Italian parsley, 8 wedges lemon, 1 baguette, sliced
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. * Bring stock to a simmer in a stockpot over medium-low heat. Stir crushed saffron into the simmering stock. * Heat olive oil in a paella pan over medium heat. Fry chicken thighs in hot oil until lightly browned, 3 to 5 minutes per side. Add onion and garlic cook and stir until the onion is translucent, 5 to 7 minutes more. Arrange the chorizo into the pan around the chicken thighs and cook until warmed, 3 to 5 minutes per side. * Pour rice into the paella pan and stir to coat with oil season with sweet paprika. Stir grated tomato into the rice and cook until the tomato is warmed, 2 to 3 minutes. * Pour chicken stock into the paella pan and bring to a boil while scraping any browned bits of food off the bottom of the pan with a flat-edged wooden spoon. Smooth surface of rice with the wooden spoon in an even layer so it cooks evenly. * Reduce heat to medium-low and continue to cook, without stirring, until the rice has softened but has yet to completely absorb the stock, 15 to 30 minutes. * Place clams and mussels, hinged-side down, into the rice continue simmering until the mussels and clams open, 5 to 7 minutes. * Nestle prawns into the rice add bell pepper and peas. Continue cooking until the bottom of the rice is browned and fragrant, about 10 minutes. Remove from heat and cool 5 to 10 minutes. Season with salt and pepper, sprinkle parsley over the paella, and garnish with lemon wedges. Serve with baguette slices.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."