MANTARLI VE TAVUKLU LAZANYA Tarifi

MANTARLI VE TAVUKLU LAZANYA Tarifi
MANTARLI VE TAVUKLU LAZANYA

Malzemeler

  • 12 yaprak lazanya
  • 1 su bardağı rendelenmiş mozzarella ve parmesan karışımı (Yoksa kaşar peyniri)Beşamel sos için;
  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı un
  • 100 g tereyağı
  • 1/2 çay kaşığı muskat cevizi rendesi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı toz beyaz biberMantarlı tavuklu harç için;
  • 500 g mantar
  • 500 g kuşbaşı tavuk kalça eti
  • 2 adet orta uzunluk soğan
  • 1/2 demet maydanoz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 tatlı kaşığı öğütülmüş karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Derin bir tencerede tereyağını eritip, elenmiş unu ekleyin ve daima karıştırarak ununu kokusu çıkana kadar kavurun. Sütü yavaş yavaş ek ederek pürüzsüz bir karışım elde edinceye kadar çırpıcı yardımıyla karıştırın. Muskat rendesini de ekleyin ve kaynayana kadar pişirin. Kaynayınca tuzunu ekleyip altını kısın ve 5 dakika kadar kısık ateşte pişirip ocaktan alın.
  2. Soğanları mümkün olduğunca küçük doğrayın. Maydanozu incecik kıyın. Mantarları ve tavuk etlerini de soğanlar üzere mümkün olduğunca ufak kesin.
  3. Zeytinyağını büyük bir tavaya alıp ısıtın. Soğanları ekleyin ve sotelemeye başlayın. 2-3 dakika sonra tereyağını ekleyin ve sotelemeye devam edin. Soğanlar uygunca pişip yumuşayınca tavuk etlerini ekleyin ve sotelemeye devam edin. Altını çok kısmayın ve birkaç dakika soteledikten sonra mantarları ek edin. Yüksek ateşte mantarlar suyunu kaybetmeden daima karıştırarak pişirin. Mantarlar da yeterlice yumuşayınca kıyılmış maydanoz, karabiber ve tuzu ekleyin. 1-2 dakika daha soteleyip ocaktan alın.
  4. Kare bir fırın kabının tabanına bir ölçü beşamel sos gezdirin. Üzerine lazanya yapraklarını dizin ve beşamel sostan bir ölçü yayın. Üzerine hazırladığınız iç harcı yayın ve peynir karışımı serpin. Üzerine tekrar lazanyaları dizin ve beşamel sos gezdirin. Tekrar hazırladığınız harçtan bir ölçü koyup yayın ve peynir karışımı serpin. Lazanya hamurları bitene kadar birebir süreci tekrarlayın. Üzerlerine beşamel sos gezdirin ve rende kaşar peyniri serpin. Evvelce ısıtılmış 200 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Birinci sıcaklığı çıktıktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."