Manisa Kebabı (Çardak Kebabı) Tarifi

Manisa Kebabı (Çardak Kebabı) Tarifi
Manisa Kebabı (Çardak Kebabı)

Malzemeler

  • 2 adet orta boy soğan2 yemek kaşığı mısırözü yağı1/2 kilo kuşbaşı daha veya kuzu eti2 adet orta boy havuç2 adet orta boy patates1 ufak kutu konserve bezelye veya 1 su bardağı kadar taze bezelye2 diş sarımsak2 adet domates3 adet sivribiberkekik, tuzsıcak suKrep için:1 adet yumurtayarım su bardağı un1 su bardağı sütarzuya göre birer parça maydanoz ve dereotutuzsıvıyağbohça kebabiçardak kebabıkrepli kebapmanisa kebabmanisa kebabi tarifimanisa kebabımanisa kebabı nasıl yapılırresimli manisa kebabiAyşenur AltanTemmuz 10, 2013 tarihinde, saat 11:36 am Merhaba Yeliz, evet dışına kullanılıyor. Kolay gelsin…Yanıtla
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda kavurun.
  2. Pembeleşince eti ilave edip suyunu çekene kadar orta hararetli ateşte kavurmaya devam edin.
  3. Dana eti ise üstünü geçecek kadar sıcak su ilavesiyle etler yumuşamaya başlayana kadar pişirdikten sonra diğer sebzeleri katmaya devam edin.
  4. Önce ince küp doğranmış havuçları koyup 15 dakika kadar pişirin.
  5. Ardından yine küp patatesleri ve taze ise bezelyeleri, sarımsak ve tuzu ilave edip sebze ve etler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
  6. Kekik ilave edip suyunu çekmesi için kapağı açık veya düz bir firin tepsisinde fırında bir süre daha pişirip alın.
  7. Krep malzemelerini orta boy bir kasede karıştırın ve kullanıyorsanız ince kıyılmış yeşillikleri ilave edin.
  8. Hafif sıvıyağlanmış orta boy teflon (tercihen krep tavasında) tavada çok kalın olmayacak şekilde krep hamurundan kepçe ile döküp tavayı sallayarak hamuru eşit şekilde dağıtın ve kızardıktan sonra ters çevirin ve pişirin.
  9. Bütün krepler hazır olunca bir krepi çukur bir kaseye alın, etli harçtan koyup bohça gibi kağatarak hafif yağlı fırın tepsisine ters çevirerek yerleştirin.
  10. Üzerlerine ince domates dilimleri yerleştirerek fırında 15 dakika kadar tuttuktan sonra sıcak olarak servis yapın.
  11. Yeliz
  12. Temmuz 9, 2013 tarihinde, saat 9:56 pm
  13. Selam Aysenur, bu tarifteki sivri biberi etlere mi ekliyoruz yoksa domatesler gibi krep bohcalarinin ustune mi yerlestiriyoruz?
  14. Yanıtla
  15. Ayşenur Altan
  16. Temmuz 10, 2013 tarihinde, saat 11:36 am
  17. Merhaba Yeliz, evet dışına kullanılıyor. Kolay gelsin…
  18. Yanıtla
  19. HACER TOY
  20. Ekim 26, 2019 tarihinde, saat 2:44 pm
  21. yanında pilav gider mi neyle servis edilir ki bu
  22. Yanıtla

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."