Manisa Kebabı / Bohça Kebabı Tarifi

Manisa Kebabı / Bohça Kebabı Tarifi
Manisa Kebabı / Bohça Kebabı

Malzemeler

  • 2 adet orta boy soğan2 yemek kaşığı mısırözü yağı1/2 kilo kuşbaşı dana veya kuzu eti2 adet orta boy havuç2 adet orta boy patates1 ufak kutu konserve bezelye veya 1 su bardağı kadar taze bezelye2 diş sarımsak2 adet domates3 adet sivribiberkekik, tuz, karabiber, kırmızı pul bibersıcak suKrep için:1 adet yumurtayarım su bardağı un1 su bardağı sütarzuya göre birer parça maydanoz ve dereotutuzsıvıyağbohça kebabı tarifikrepli kebap yemeğimanisa kebabi tarifimanisa kebabımanisa kebabı yapılışı izleaysenurHaziran 27, 2015 tarihinde, saat 12:07 pm Teşekkür ederim Nesli Hanım her zaman beklerimYanıtla
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda kavurun.
  2. Pembeleşince eti ilave edip suyunu çekene kadar orta hararetli ateşte kavurmaya devam edin.
  3. Dana eti ise üstünü geçecek kadar sıcak su ilavesiyle etler yumuşamaya başlayana kadar pişirdikten sonra diğer sebzeleri katmaya devam edin. (İsterseniz videolu tarifte benim yaptığım gibi etlerinizi önceden pişirip kullanacağınız zaman istediğiniz kadarını kullanabilirsiniz)
  4. Önce ince küp doğranmış havuçları koyup birkaç dakika kavurun.
  5. Ardından yine küp patatesleri ve taze ise bezelyeleri, sarımsak, tuz ve baharatları ilave edip sebze ve etler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişirmek için gerekirse bir miktar kaynamış su ilave edebilirsiniz. (Çok fazla eklemeyin, piştiğinde suyunun çoğunu çekmiş olmalı)
  6. Krep malzemeleri ile krepleri pişirin. Ayrıntılı videolu ve yazılı tarif için buraya tıklayın.
  7. Bütün krepler hazır olunca bir krepi tezgaha alıp etli harçtan koyun ve bohça gibi kapatarak hafif yağlı fırın tepsisine ters çevirerek yerleştirin.
  8. Beşamel sos için tereyağında unu kokusu çıkana kadar kavurun.
  9. Sütü hızlıca tel çırpıcı ile karıştırırken ekleyip pürüzsüz ve muhallebiden cıvık bir kıvam olana kadar karıştırıp pişirin.
  10. Tuzunu ilave edin. Koyu gelirse bir miktar daha süt ilave edebilirsiniz.
  11. Fırın kabına dizili bohça kreplerin üstüne beşamel sosu gezdirip kaplayın.
  12. Üzerlerine kaşar rendeleyip ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar, yaklaşık 15 dakika fırınlayıp sıcak olarak servis yapın.
  13. nesli
  14. Haziran 26, 2015 tarihinde, saat 8:17 pm
  15. videolu tarıflerınıze bayıldım, emegınıze saglık.
  16. Yanıtla
  17. aysenur
  18. Haziran 27, 2015 tarihinde, saat 12:07 pm
  19. Teşekkür ederim Nesli Hanım her zaman beklerim
  20. Yanıtla
  21. Manisa Kebabı / Bohça Kebabı / Krepli Kebap | Mutfak.TV

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."