Mamma Agata's Lemon Cake Tarifi

Mamma Agata's Lemon Cake Tarifi
Mamma Agata's Lemon Cake

Malzemeler

  • 300 gr or 1 1/3 Cups Sugar, 250 gr or 2 Sticks Butter (1/2 Pound) Plus An Additional 1.5 Tablespoon To Grease The Pan, 4 Eggs (I Used Large), Grated Zest of 2 Large Lemons, or 4 If Small, Pinch of Sea Salt, 300 gr or 1 1/3 Cups Flour (Use Either Tipo "00" or Cake Flour), 20 gr or 4.25 Teaspoons Baking Powder, 125 ml or 1/2 Cup Whole Milk, 50 gr or 1/4 Cup Finely Chopped Hazelnuts. Lemonade Mixture For Top: 300 gr or 1 1/3 Cups Water, Juice of 3 Lemons, 8 Tablespoons Sugar
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Preheat oven to 160 degrees Celsius or 320 degrees fahrenheit. Whip the butter in a mixing bowl on high speed for at least two minutes. Add the sugar and continue to whip until a soft cream forms. Add the following to the mixing bowl, one at a time, and blend after each eggs (one at a time), salt, grated lemon zest. Alternate adding and blending the flour, baking powder, hazelnuts and milk into the mixing bowl. Continue to mix the ingredients on medium speed until the texture of the batter has a light and airy consistency (similar to mousse). ( Do not beat the batter for too long after adding the baking powder.) Coat the surface of the fluted pan with butter before dusting it with flour, then shake off any excess flour before adding the cake batter to the pan. Pour the batter into your greased and floured pan. Bake the cake in the pre-heated oven for 45 minutes. While the cake is baking prepare your lemonade mixture by first squeezing the lemons into a pitcher or other container from which you can easily pour the mixture later. Add the sugar to the lemon juice, and mix until the sugar is fully dissolved in the lemon juice. Add the water and mix well. Once the cake has finished baking, let it sit for two hours outside the oven to bring it to room temperature. Slowly pour a little bit of the lemonade mixture all over the cake in the pan every 10 minutes (three times total) for 39 minutes to allow the cake to absorb the lemonade mixture very slowly. After the first 30 minutes, tip the cake onto a serving platter and add the remaining lemonade to the top of the cake, distributing it evenly all over the cake.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."