Maklube Tarifi Tarifi

Maklube Tarifi Tarifi
Maklube Tarifi

Malzemeler

  • * 5-6 tane iri patates, * 3 büyük kemer patlıcan, * 1 su bardağı konserve bezelye, * 5-6 tane kuru soğan, * 2 su bardağı baldo pirinç, * 3. 5 su bardağı su, * 1 kg kuzu kuşbaşı et, * 4-5 tane havuç( bende yoktu koymadım içine?, * 2 yemek kaşığı dolusu tereyağ, * Tuz, karabiber, kimyon, zerdeçal, pul biber. Kızartmak için* Sıvı yağ. Diğer malzemeler* Yanına garnitür, * Mevsim salata ve yoğurt
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Öncelikle bu maklube ağızda pamuk gibi yumuşacık eriyip giden, yedikçe yediren ender bir lezzet. Sakin yapamam diye korkmayın. Ve maklube en az 4 kişi ile müthiş oluyor. Malum bol malzemeli ve garnitürlü şık bir yemek. Biz arkadaşları davet ettik ve bayıldık maklubeye. Bu kadar övgüden sonra başlayalım anlatmaya. :))) Önce patates soğan ve patlıcani kabuklarından soyup 1 cm kalınlığında halka halka doğrayın. Kızartma tenceresinde sebzeleri kızartın çok aşırı kurutmayacak şekilde. Pirinci sıcak suya koyup islayin ki iyice yumuşayip sissin. Bu yemek için 4 ya da 5 litrelik özellikle teflon bir tencere kullanın ki ölçüsü tam geliyor ve dibine çelik tencere kadar çok tutmuyor ve ters çevirirken zorlanmıyorsunuz. Yemeği yapacağınız tencereye etleri koyun hızlı ateşte karıştırın bırakın .Suyunu salsın kapağını kapatıp iyice altını kısın(bur da sabır önemli et iyice suyunu salacak ve iyice suyunu çekip yumuşayacak) Etlere su katmanıza gerek olmayacaktır .Sanırım çünkü kuzu eti hemen pişiyor siz yinede kontrol ederek pişirin. Pişen etleri ayrı bir kaba alın ayni tencereye soğanları dizin .Sonra etleri yerleştirin .Biraz tuz baharat atın sonra pirincin suyunu süzüp yıkayıp yarısını etin üzerine koyun sonra sebzelerin hepsini koyun en son yine pirincin kalanını koyup baharatlar ve tereyağı koyup 3. 5 su bardağı soğuk suyu koyup orta hararetli ocak gözünün en kısığında iyice suyunu çekene kadar pişirin. Tam 1 saat sürdü pişmesi. Siz yine kontrol edin 45 dakikadan sonra dibine doğru bıçak batırıp bakın suyunu çekmiş mi diye hatta soğanların yanık olduğunu bile görebilirsiniz korkmayın. Evetttt maklube hazır ama bir 20 dakika kadar dinlensin ve siz bu arada salatayi yapın. Dinlenen maklubeyi dikkatli şekilde servis yapacağınız tepsiye ters çevirin ve seklinin bozulmamasına dikkat edin. Benim büyük tepsim yoktu bende salata ve yoğurdu servis tabaklarına koydum. Pirinçler garnitür sakız gibi özlü pişmişti ve kuzu eti tadı inanılmaz leziz geliyordu ağıza şimdiden afiyet olsun.Not: sıralama kolay aklınızda kalsın diye yazayım dedimsoğan+et+pirinç+sebzeler+pirinç.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."