Lemon Tiramisu Tarifi

Lemon Tiramisu Tarifi
Lemon Tiramisu

Malzemeler

  • Lemon Curd1 1/2 cup lemon juice (juice from 8 lemons*)2 cups white sugar4 eggs 4 egg yolks1/8 teaspoon salt1 cup unsalted butter, cut into cubes1/2 teaspoon vanilla extractSyrup1 1/2  cup white sugar3 (1-inch) strips  of lemon peel1/2 cup lemon juice 2/3 cup limoncello liqueur Mascarpone Layer2 cup heavy cream1/2 cup powdered sugar3 (8-ounce) containers mascarpone cheese1 Tbsp lemon zest 10 ounces crisp ladyfingers (about 39 larger or 57 smaller ladyfingers)
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Gather Ingredients.
  2. For Lemon Curd: Combine lemon juice, 2 cups white sugar, eggs, egg yolks, and salt in a large non-reactive saucepan.
  3. Cook, stirring constantly, over medium until mixture thickens and starts to bubble. Cook over medium-low heat for 2 minutes more. Remove from heat.
  4. Strain through a fine mesh sieve into a medium bowl.
  5. Stir in butter and vanilla. Cover surface with plastic wrap. Refrigerate 1 to 2 hours or until chilled**. (Lemon curd can be made up to a week ahead.) Reserve 1/4 cup lemon curd before assembling tiramisu.
  6. For Syrup: Combine 1 1/2 cup sugar, lemon peel, lemon juice and limoncello in a small non-reative* saucepan. Bring to a boil over medium-high heat, stirring occasionally. Cook until sugar melts.
  7. Discard the lemon peel. Transfer syrup to a glass bow or 4-cup glass measuring cup. Set syrup aside to cool.
  8. For Mascarpone Layer: Beat cream and powdered sugar in a large bowl until stiff peaks form. Set aside.
  9. Beat mascarpone and lemon zest in an extra-large bowl until combined and creamy. Fold in 3/4 cup lemon curd.
  10. Fold the whipped cream into the mascarpone mixture in three batches, folding gently until everything is combined.
  11. Arrange half of the  ladyfingers in a single layer on the bottom of a 9x13-inch baking dish, trimming ladyfingers as needed. Generously brush or drizzle half the syrup over the ladyfingers.
  12. Top the ladyfingers with half of the remaining lemon curd.
  13. Layer half of the mascarpone filling over lemon curd.
  14. Repeat with remaining lady fingers, lemon curd, and mascarpone filling.
  15. Drizzle reserved lemon curd over tiramisu. (You will use about 10 oz. ladyfingers. Save remaining ladyfingers for another purpose.)
  16. Cover with plastic wrap and chill in the refrigerator at least 8 hours or overnight before serving. Slice and enjoy!

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."