Kuzu Kavurma Tarifi

Kuzu Kavurma Tarifi
Kuzu Kavurma

Malzemeler

  • * 600-700 gram kuzu kol eti (but da olabilir), * Yarım çay bardağı zeytin yağı, * 1 çay bardağı süt, * 100 gram tereyağı, * Piştikten sonra eklemek üzere keyfinizce tuz, baharat
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Damar yollarınıza etten bir duvar örelim.Hayatta tattığım, yediğim en güzel şeylerden birini yapmış olmanın ve tarifini paylaşmanın haklı gururunu yaşıyorum. Böyle bir yumuşaklık böyle bir lezzet daha yok. Nerede o önceden yediğimiz sert, sakız gibi çiğnedikçe büyüyen, diş arasına kaçan kavurmalar, nerede bu.çok uzatmayım tarifi vereyim, yapması üç buçuk saat falan sürüyor çünkü. Anca yetişir.600-700 gram kuzu kol etini kavurmalık doğruyoruz. Yağlarını mümkün mertebe çıkarın. Lezzet için ufak tefek bi iki parça yağ kalabilir. 15 dakika suda bekletiyoruz. Yıkanmış oluyor ve kanını suya bırakarak gevşiyor et. Suyu döküp daha sonra bir 45 dakika da zeytin yağı ve süt karışımında bekletiyoruz. Süt bir çay bardağı, zeytinyağı yarım çay bardağı. Zeytin yağı sürekli üste çıktığı için beş dakikada bir karıştırsanız iyi olur.Beklettikten sonra etleri süzüp tencereye alıyoruz. Son gücümüzle süzmüyoruz yalnız. Biraz nemli kalsın etler. Etin üstüne 100 gr tereyağı ekleyip harlı ateşe alıyoruz. Yağ eriyene kadar harlı ateşte duruyor ve bu esnada hafif hafif karıştırıyoruz. Bu harlı ateş tencereye ilk sıcaklığı veriyor. Tereyağı eridikten sonra ise ocağın en küçük ateşini en kısıkta yakarak yavaşça pişiriyoruz. 2. 5 saatte falan pişiyor. (evet o yüzden kavurmasıyla meşhur yerler önceden sipariş usulu çalışıyormuş bunu yaparken ankadım) yarım saatte bir çok nazikçe karıştırın. Dağıtmayın etleri, özellikle son yarım saat lif lif oldular, dağılmaya çok müsait oluyorlar.Piştikten sonra keyfinizce tuz ve baharat ekleyin. Yanında pilav yapacaksanız normalden bi tık daha az yağlı olursa daha iyi yakışacaklardır.Epey yağlı oluyor, muhtemelen bir tabakla iki damar tıkadık ama inanın buna değer, şiddetle tavsiye ediyorum.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."