KUZU ETLİ NOHUT YAHNİSİ Tarifi

KUZU ETLİ NOHUT YAHNİSİ Tarifi
KUZU ETLİ NOHUT YAHNİSİ

Malzemeler

  •  1 kg kemikli kuzu kol (İrice doğranmış)
  • 1 su bardağı nohut (Haşlanıp kabukları soyulmuş)
  • 3 soğan
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı sıcak su
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Et için kabuğunu soyduğunuz soğanları ay halinde doğrayın. Doğranmış kuzu etlerini akan suyun altında yıkayıp tencereye aktarın. Üzerine sıvı yağ ile tereyağını ekleyin. Kısık ateşte, etler suyunu bırakıp çekene kadar pişirin. Birkaç kere karıştırıp doğranmış soğanları etlerin üzerine ek edin ve soğanlar pembeleşinceye kadar kavurmaya devam edin. Tuzu ve kırmızı toz biberi de ekleyerek tatlandırın. Salçaları da ekleyin. Birkaç dakika daha karıştırıp üzerine sıcak suyu ekleyin. Bir taşım kaynayınca evvelden haşladığınız nohutları atıp karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 1 saat pişirin.
  2. Pilav için soğanları ince doğrayın. Sivri biberleri de doğrayın. Kabuğunu soyduğunuz domatesleri zar biçiminde doğrayın. Erişteleri ısıya güçlü geniş bir tepsiye döküp yayın. Evvelce ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, erişteler pembeleşinceye kadar kızartıp fırından alın.
  3. Tencereye sıvı yağ ile tereyağını alın. Üzerine doğranmış soğanları ekleyin, tuzu, kırmızı toz biberi ve salçaları ek edin. Birkaç dakika daha karıştırın ve doğranmış yeşil biberleri ve domatesleri ekleyin. Kısık ateşte 5 dakika pişirin. Ocaktan alıp daha sonra kullanmak üzere bir kenarda bekletin.
  4. Derin bir tencereyi su ile doldurun ve suya 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin. Su kaynamaya başlayınca erişteleri atıp karıştırın. Erişteler yumuşayıncaya kadar 7-8 dakika haşlayın. Pişen eriştelerin suyunu güzelce süzün. Süzdüğünüz erişteleri kenarda beklettiğiniz sosla harmanlayın. Kıyılmış maydanozu serpip demlendirin.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."