Kuzu ayakkabıcı Tarifi

Kuzu ayakkabıcı Tarifi
Kuzu ayakkabıcı

Malzemeler

  • Scone'lar: 3 su bardağı kendiliğinden kabaran un, 2 çay kaşığı kabartma tozu, 1/4 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri, 1/4 çay kaşığı tuz, 1/4 su bardağı tereyağı, soğutulmuş, 7 ons süt, İç harcı: 1/4 su bardağı tereyağı, 2 soğan, ince kıyılmış, 4 diş sarımsak, ezilmiş, 2 pound kıyma, 1 çay kaşığı Worchestershire sosu, 1 yemek kaşığı brendi, 1 yemek kaşığı port şarabı, tuz ve karabiber (damak tadınıza göre), 1 (10 ons) paket dondurulmuş yeşil bezelye, çözülmüş, 1 su bardağı su, 1/4 su bardağı çok amaçlı un, 2 yemek kaşığı süt, 1/4 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. * Scone sosu yapmak için: Büyük bir kapta unu, kabartma tozunu, 1/4 su bardağı Parmesanı ve tuzu birleştirin. İyice karıştırın. Karışım ufalanana kadar tereyağını ekleyin. Sütü ekleyin ve hamur bir top haline gelene kadar karıştırın. * Hamuru unlanmış bir yüzeye alın ve pürüzsüz olana kadar birkaç kez yoğurun. Hamuru yaklaşık 3/4 inç kalınlığında açın ve 4 inçlik daireler kesin. Hamur artıklarını toplayın, birbirine bastırın ve tekrarlayın. Toplamda yaklaşık 12 tur elde etmelisiniz. Daireleri hafifçe unlanmış bir tabağa veya fırın tepsisine yerleştirin ve buzdolabına koyun. * Fırını 400 derece F'ye (200 derece C) önceden ısıtın. 9x11 inçlik bir fırın kabını hafifçe yağlayın. * Dolguyu yapmak için: Orta ateşte bir tavada tereyağını ısıtın. Soğanı ekleyin ve soğan yumuşayıp saydamlaşana kadar yaklaşık 5 dakika pişirin. Sarımsakları ekleyin ve sarımsağı yakmamaya dikkat ederek 2 dakika daha karıştırarak pişirin. Garam masala ve köri ezmesi kullanıyorsanız, bunları şimdi ekleyin (Aşçının Notlarına bakın). * Kuzu eti, Worcestershire sosu, brendi, porto şarabı, tuz ve karabiber ekleyin. Kuzu eti kızarana ve iyice pişene kadar sık sık karıştırarak pişirin ve karıştırın. Bezelyeleri tavaya ekleyin ve karıştırın. * 1 su bardağı su veya kırmızı şarap dökün ve kaynatın. 1/4 su bardağı unu çırpın. Sos koyulaşana kadar sık sık karıştırarak 5 dakika pişirin. * Kuzu eti karışımını hazırlanmış güveç kabına dökün. Çörek hamuru halkalarıyla örtün, halkaların kenarlarda birleşmesini sağlayın ancak buharın çıkması için yer bırakın. Hamuru sütle fırçalayın ve ardından Parmesan peyniri serpin. * Önceden ısıtılmış fırında, çörekler altın rengi kahverengi olana ve iç harcı köpürene kadar yaklaşık 25 ila 30 dakika pişirin.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."