Kremalı Morina Balığı Tarifi

Kremalı Morina Balığı Tarifi
Kremalı Morina Balığı

Malzemeler

  • 12 adet kurutulmuş tuzlanmış morina balığı, kızartmak için: bitkisel yağ, 4 adet büyük patates, soyulmuş ve çok küçük küpler halinde doğranmış, 1/2 su bardağı zeytinyağı, 1 adet büyük soğan, incecik doğranmış, 3 diş sarımsak, kıyılmış, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı çok amaçlı un, 1 su bardağı sıcak süt, 1 tutam öğütülmüş hindistan cevizi, tuz ve karabiber (damak tadınıza göre), 4/3 su bardağı krema, rendelenmiş parmesan peyniri
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Kurutulmuş tuzlanmış morinayı derisi yukarı bakacak şekilde soğuk suda 24 saat bekletin, suyu yaklaşık 4 kez değiştirin.
  2. Suyunu süzün ve atın.
  3. Fırını 175 dereceye önceden ısıtın.
  4. Morinayı üzerini örtecek kadar su dolu bir tavaya koyun, kaynatın ve 10 dakika pişirin.
  5. Morinayı tavadan alın, derisini ve kemiklerini çıkarın ve atın.
  6. Morinayı parçalara ayırın ve bir kenara koyun.
  7. Büyük bir tavada orta-yüksek ateşte 1/2 inç bitkisel yağı ısıtın. Gerekirse gruplar halinde patatesleri sıcak yağda yaklaşık 5 dakika pişene kadar kızartın.
  8. Süzülmesi için kağıt havluyla kaplı bir tabağa aktarın.
  9. Zeytinyağını orta ateşte bir güveç kabına veya ısıya dayanıklı bir güveç kabına dökün.
  10. Soğan ve sarımsağı soğan saydamlaşana kadar yaklaşık 5 dakika yağda pişirin.
  11. Morinayı ekleyin ve 3 dakika daha pişirin, patatesleri karışıma karıştırın ve 1 ila 2 dakika daha pişirin. Ateşi kısın.
  12. Ayrı bir tavada orta-düşük ateşte tereyağını eritin, unu eritilmiş tereyağına kuvvetlice karıştırın.
  13. Sıcak sütü yavaşça karışıma akıtın ve koyulaşana kadar pişirin ve karıştırın.
  14. Hindistan cevizi ile tatlandırın.
  15. 1 su bardağı kremayı güveç kabına dökün ve kaplamak için karıştırın.
  16. Karışımı yaklaşık 2 dakika birlikte pişirin.
  17. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
  18. Kalan kremayı karışımın üzerine gezdirin ve Parmesan peyniri serpin.
  19. Önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar 30 ila 40 dakika pişirin. Sıcak servis edin.

Paylaş



Alerjenler

Gluten içeren tahıllar
Yumurta ve yumurta ürünleri
Süt ve süt ürünleri (laktoz dahil)

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."