Kıymalı Bostan Patlıcan Kebabı / Patlıcan Musakka Tarifi

Kıymalı Bostan Patlıcan Kebabı / Patlıcan Musakka Tarifi
Kıymalı Bostan Patlıcan Kebabı / Patlıcan Musakka

Malzemeler

  • 2 adet iri bostan patlıcanıkızartmak için sıvıyağkıymalı harç için:3-4 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvıyağ1 adet büyük boy soğan300gr. kadar kıyma2-3 adet sivri veya çarliston biberi1 yemek kaşığı domates salçası2-3 diş sarımsak2 adet soyulmuş doğranmış domatestuz, karabiberPatlıcan kebaplarının üzerilerine koymak için:2 adet domates7-8 adet sivri veya çarliston biberi7-8 dilim kaşarsalçalı sos için: 1 yemek kaşığı domates salçası, yaklaşık 2 su bardağından fazla kaynamış sıcak subostan patlıcan kebabıbostan patlıcanı ile yemeklerfırında patlıcankıymalı patlıcan kebabıkıymalı patlıcan kebabı nasıl yapılırvideolu patlıcan kebabı tarifiaysenurAralık 13, 2020 tarihinde, saat 7:18 pm KoyabilirsinizYanıtla
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Patlıcanları yıkayıp aalcalı soyun ve geniş dilimlere kesin.
  2. Her iki tarafını tuzlayıp tezgaha veya tepsiye dizip sularını salması için bekletin.
  3. Bu arada kıymalı harcı hazırlayın. Yemeklik küp küp doğradığınız soğanı yağda kavurun.
  4. Önce kıymayı rengi dönene kadar, sonra da doğranmış biberleri ekleyip kavurmaya devam edin.
  5. Sarımsak, domatesler 2-3 dakika sonra da salça ve tuz ve karabiberini koyup karıştırın.
  6. 4-5 dakika daha kısık ateşte pişirip altını kapatın.
  7. Suyunu salan patlıcanları mutfak bezi ile kurulayın ve bol kızgın yağda rengi dönüp hafif yumuşayana kadar kızartın.
  8. Kızaran patlıcanları kağıt havlu serili tabağa alıp fazla yağını çektirin.
  9. Yemeğinizin ancak sığacağı orta boy bir fırın kabına kızarmış bostan patlıcan dilimlerini dizip üzerlerine kıymalı harçtan kaşıkla yerleştirin. Domates dilimleri ve biberlerle süsleyin.
  10. Domates salçasına kaynamış su ilave edip açın ve patlıcanların yarısını kapatacak şekilde dökün. (Gerekirse sıcak su takviyesi yapabilirsiniz)
  11. Isıtılmış 200C dereceli fırında domates ve biberler kızarıp yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 30 dakika) pişirip sıcak sıcak servis yapın.
  12. cem
  13. Kasım 20, 2020 tarihinde, saat 2:32 pm
  14. kaşar?
  15. Yanıtla
  16. aysenur
  17. Aralık 13, 2020 tarihinde, saat 7:18 pm
  18. Koyabilirsiniz
  19. Yanıtla

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."