Kıtır Ekmekli Biftek Tarifi

Kıtır Ekmekli Biftek Tarifi
Kıtır Ekmekli Biftek

Malzemeler

  • * 500 gr dana biftek (Küçük kuşbaşı veya ince uzun doğranmış), * 10 dilim ekmek (Pide veya normal ekmekte olabilir). Eti soslamak için* 1 adet küçük boy soğan, * 3 diş sarımsak, * Karabiber (isteğinize göre), * Pul biber (isteğinize göre), * 1 çay kaşığı kekik, * Tuz, * 4 Yemek kaşığı zeytinyağı (Sıvı yağda kullanabilirsiniz). Sarımsaklı Yoğurt için* 500 gr  yoğurt, * 3 diş sarımsak. Domates Sos için* 1 adet çok küçük soğan, * 4 adet domates, * 2 yemek kaşığı sıvı yağ, * Az karabiber, pul biber ve tuz
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Bir kaba soğan ve sarımsaklar ince olacak şekilde rendelenir. Zeytinyağı, karabiber, pul biber, kekik ve tuz da ilave edilip karıştırılır. Baharatlı sosusun içerisine küçük kuşbaşı etleri eklenir. Karıştırılıp (zamanınız varsa) en az 2-3 saat buzdolabında dinlendirilir.Etler dinlendikten sonra, tava kızdırılıp içine etler alınır. Önce 5 dakika orta ateşte, daha sonra kısık ateşte etler suyunu salıp çekene kadar ara ara karıştırarak kapağı kapalı bir şekilde pişirinlir.Pide yada evde bulunan herhangi bir ekmek küp küp doğranır ve önceden ısıtılmış fırında 5-10 dakika  hafif kurutulur.Bu arada domates sosunu hazırlanır. Domates sos için soğan ve domatesler rendelenir. Bir tencerede yağ kızdırılır ve içerisine soğanlar eklenip kavrulur. Soğanlar kavrulduktan sonra rendelenen domatesler eklenip 10 dakika pişirilir. Az karabiber, pul biber ve tuz eklenip bir kenara alınır.Ekmekler fırından çıkarılıp ılımaya bırakılır. İsterseniz büyük servis tabağına veya tek tek porsiyon halinde tabaklar hazırlanır.Tabağın altına kurutulmuş ekmekler, ekmeklerin üzerine domates sosu gezdirilir. Onun üzerine sarımsaklı yoğurt yayılırEn üste etleri konur. İnce doğranmış maydanozla hafifçe süslenip servis edilir. Afiyet olsun.Püf Noktalar:Zamanınız kısıtlı ise, yemeğin malzemelerini (eti, domates sosunu) servis yapmadan önce pişirin, servis yapmadan önce eti ve domates sosunu ısıtarak zaman kaybı yaşamazsınız.Kurutulmuş ekmek sevmezseniz, tırnaklı pideyi küp küp doğrayın. Tereyağında pideleri hafif kavurup yemeğin altında (İskender ekmeği gibi) kullanabilirsiniz.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."