Kiremitte Beşamel Soslu Musakka (Patlıcanlı) Tarifi

Kiremitte Beşamel Soslu Musakka (Patlıcanlı) Tarifi
Kiremitte Beşamel Soslu Musakka (Patlıcanlı)

Malzemeler

  • * 4 adet patlıcan, * 250 gram kıyma, * 1 adet kuru soğan, * 1 diş sarımsak, * 1 adet sivri biber, * 1 adet domates, * 1 yemek kaşığı domates ve biber salçası, * Maydanoz, * Tuz, karabiber, kırmızı toz biber, kimyon, * 2 yemek kaşığı sıvı yağ, * 1 su bardağı sıcak su. Beşamel sosu için:* 3 su bardağı süt, * 2 yemek kaşığı tereyağı, * 4 yemek kaşığı un, * 1 tatlı kaşığı tuz. Üzerine:* Kaşar rendesi
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Patlıcanları alaca soyup dilimleyelim ve tuzlu suda bekletelim. Kıymayı tavaya alıp suyunu salana kavuralım ve sıvı yağını dökelim. Yemeklik doğradığımız soğanı ekleyelim. Soğanlar yumuşayınca ince kıyılmış sarımsağı, minik doğranmış biberi ve küp küp doğranmış domatesi ilave edelim ve kavuralım. Ardından domates ve biber salçasını ekleyip tuz ve baharatlarını ayarlayalım. Son olarak ta ince kıyılmış maydanozu ilave edip sıcak suyunu ayarlayalım ve 5 dk kadar pişirelim.Patlıcanları süzüp yıkadıktan sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirelim ve üzerlerine sıvı yağı gezdirelim (olmasa da olur). Yumuşayana dek 210 derecelik fırında pişirelim. Küçük güveç kaselerine önce patlıcanları yerleştirelim ve üzerlerine kıymalı harcı yayalım. Beşamel sosuna geçebiliriz, tereyağını tencereye alıp biraz eritelim. Unu ekleyip çırpma teliyle sürekli karıştırarak unun kokusu çıkana kadar kavuralım ve sütü ilave edelim. Tuzunu ekleyip sürekli karıştıralım (topaklanmaması için bu işlem çok önemli). Kaynamaya başlayıp koyulaşınca ocaktan alabiliriz. Kıymanın üzerine beşamel sostan döküp kaşar rendesi serpelim. Kiremitleri fırın tepsisine yerleştirip tepsiye 1 bardak su dökelim. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarana dek pişirelim. Afiyet olsun :) Not: Pirinç pilavı ile servis edebilirsiniz, ben öyle yaptım iftar yemeğine gelen misafirlerim çok beğendiler )

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."