Kilis Tavası Tarifi

Kilis Tavası Tarifi
Kilis Tavası

Malzemeler

  • 500gr. az veya orta yağlı kıyma (tercihen iki kere çekilmiş)4-5 adet sivri veya köy biberiyarım demet maydanoz (arzuya göre)4-5 dilim bayat ekmek1 adet yumurta2 adet orta boy soğan4-5 diş sarımsaktuz, karabiberkıymanız az yağlı ise 2-3 yemek kaşığı riviera zeytinyağı5-7 adet orta boy (tercihen aynı boylarda) patatesarzuya göre domates, sivribiberalüminyum folyo veya fırın kağıdı
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Soğan, sarımsak, maydanoz ve çekirdekleri ayıklanmış biberleri mutfak robotundan geçirin.
  2. Islatılıp sıkılmış ekmekleri, kıymayı, yumurta, tuz, karabiber ve sıvıyağı ilave edip yoğrulana kadar mutfak robotunu parça parça çalıştırın. (Eğer hazneniz küçükse sebzeleri alıp yoğurma kabında yoğurabilirsiniz.)
  3. En az yarım saat dinlenmiş harcı hafif yağlanmış tepsiye bastırarak yayın.
  4. Patatesleri soyup yarım cm kalınlığında ince dilimleyin.
  5. Hafif birbirinin üzerine gelecek şekilde köfte harcının üzerine yerleştirin.
  6. Patateslerin üzerine tuz, karabiber serpiştirip fırın kağıdı veya alüminyum folyo ile kapatın.
  7. Isıtılmış 190C dereceli fırında patatesler yumuşayana kadar (yaklaşık 40 dakika) pişirin.
  8. Fırın kağıdını alıp fırını ızgara konumuna getirin. Patatesler hafif kızarana kadar tutup fırından alarak servis yapın.
  9. murat
  10. Haziran 8, 2012 tarihinde, saat 8:32 pm
  11. selam kilis tavaya ekmek içi konmaz ve patateslerde tepinin altına yani kıymanın üzerine değil altına konur.
  12. Yanıtla
  13. aysenur
  14. Haziran 9, 2012 tarihinde, saat 10:43 pm
  15. Teşekkürler Murat Bey yorumunuz için. Haklısınız, sizin dediğiniz şekilde de Kilis Tava yapılıyor. Orijinali de bu olabilir. Ancak Emine Beder dahil tarifin belirttiği tarzda da yapıldığını gördük. Bizde bu şekli seçtik. Eğer yöre ile yakın ilginiz varsa sizin tarifi de fotoğrafı ile birlikte alternatif olarak eklemekten mutluluk duyarız..
  16. Yanıtla
  17. FATMA
  18. Kasım 24, 2014 tarihinde, saat 7:44 pm
  19. kilis tavası böyle değil murat beyin dediği gibi patatesler altına konuyor ama orjinalinde patates değil patlıcandır ben kilisliyim orjinali asla böyle değil…
  20. Yanıtla
  21. aysenur
  22. Kasım 25, 2014 tarihinde, saat 8:12 pm
  23. Fatma Hanım merhaba, doğrudur Kilisliyim dediyseniz daha söze gerek yok. Demekki benim güvenilir diye aldığım kaynak yanlış. Onun haricinde gördüğünüz farklar var mı?
  24. Yanıtla

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."