Karnıyarık Yemeği Tarifi

Karnıyarık Yemeği Tarifi
Karnıyarık Yemeği

Malzemeler

  • * 6 adet patlıcan, * Kızartmak için sıvı yağ. Kıymalı harç için:* 250 gr kıyma, * 2 adet büyük boy soğan, * 4-5 adet domates, * 4-5 adet yeşil biber, * Yarım çay bardağı sıvı yağ, * Tuz, karabiber, * Yeteri kadar maydanoz. Sosu için:* 1 yemek kaşığı salça, * 1 su bardağı sıcak su
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Merhabalar sevgili takipçilerim her gün yeni bir lezzetle devam ediyorum yayınlarıma. Bu sefer yeni bir tarifim yok hep yaptığımız yediğimiz bir tarif olan karnıyarık yemeğini sizlerle paylaşacağım. Karnıyarık yemeğini türk halkı olarak çok severiz. Yapmayan bilmeyen yoktur diye tahmin ediyorum. Paylaşmak istedim çünki google arama motorunda en çok aranan 10 lezzetten biri olmuş karnıyarık. Demek ki meraklısı çok birde tarifi benden dinleyin istedim. Buyrun lütfen.Patlıcanları alacalı soyduktan sonra ortadan ikiye kesip kızgın yağda kızartalım. Tenceremize eti alalım. Suyunu bırakıp çekene kadar pişirelim. Sıvıyağı ekleyelim sırasıyla yemeklik doğradığımız soğan, domates ve biberi ekleyelim ocağımızın altını kısalım ve suyunu çekene kadar harcımızı kavuralım. Ocağımızı kapatalım tuzunu karabiberini ve maydanozunu ekleyelim iyice karıştıralım. Farklı baharat ta eklenebilir ben yakıştırmıyorum karnıyarık yemeğine tercih meselesi tabi:)Patlıcanlarımızı fırın kabımıza alalım ve bıçak yardımıyla dik olarak karnına yarık açalım:) Kıymalı harcımızı eşit şekilde patlıcanların üzerine yerleştirelim. Salça ve suyu karıştıralım. Fırın kabımızın alt tabanına dökelim. Ben patlıcanların üzeri salçalı olduğunda sevmiyorum çok kırmızı görünüyor.Yemeğimizi 200 derece fırında pişmeye bırakalım. Fırın kabımızın üzeri mutlaka kapalı olsun kapaklı kap kullanabilirsiniz yada folyolayabilirsiniz. Yemeğimizin suyunun buharlaşmasını istemiyoruz üzerinin de hızlı bir şekilde kızarmasını istemiyoruz bu yüzden üzeri kapalı olmalı. En az yarım saat üzeri kapalı bir şekilde piştikten sonra kapağı alıp karnıyarık yemeğimizin kızarmasını sağlayalım. Hatta resimden sonra ben biraz daha fırınladım fazla kızarmış seviyorum. Sizde damak zevkinize göre ayarlayın. Nefis yemeğimiz hazır, pilavla servis edelim. Afiyet olsun:)

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."