Karnıyarık Tarifi Tarifi

Karnıyarık Tarifi Tarifi
Karnıyarık Tarifi

Malzemeler

  • * 1 kilo ince küçük patlıcan, * 500 gram kuzu eti, * 2 adet kuru soğan, * 2 adet orta boy domates, * 1 adet biber, * 2 tane sarımsak, * 2 tutam kırmızı biber, * 1 tutam karabiber, * 1 tutam kimyon, * Yarım yemek kaşığı ev yapımı biber salçalı, * 1 yemek kaşığı ev yapımı domates salçalı, * Kızartmak için sıvı yağ, * Damak tadına göre tuz
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Önce patlıcanların başlarını alıp alacalı bir şekilde soyuyoruz ve 4 e buluyoruz ama parçalar ayrılmıyor. Sadece baş kısmına kadar kesiyoruz. Acısını alsın diye 15 dk tuzlu suda bekletiyoruz. Kızartma tavasında yağımızı ıstıyoruz. Sonra patlıcanları her biri avcumuzun içinde suyu kalmayacak şekilde sıkıyoruz başka bir kaba alıyoruz ve kızartmaya başlıyoruz. Kizarttıktan sonra peçete arasında biraz yağlarını etmelerini sağlıyoruz.Daha sonra tavamıza kıymamızı koyuyoruz içine 1 çay bardağı su ilave ederek kısık ateşte karıştırıyoruz.Bu arada soğanları ve sarımsakları soyup biberle birlikte mikserde çekiyoruz ve bir tabağa alıyoruz.Sonra domatesleri mikserde çekiyoruz onu da tabağa alıyoruz. Kıymamızın suyu çekene kadar kavuruyoruz 3 dk daha karıştırarak kavuruyoruz. Sonra biber soğan ve sarımsağı içine atıyoruz. Kırmızı biber karabiber v kimyonu ilave ediyoruz. 10 dk kadar Soğanların ölmesini bekliyoruz.Bu arada salçalarımızı atıp iyice rengini almasını bekliyoruz.En son domateslerimizi de atıp kavuruyoruz.Ağız tadını göre son işlem olarak tuzumuzu da ayarlıyoruz biraz karıştırdıktan sonra ocağın altını söndürüyoruz. Böylece iç harcımız hazırlanmış oldu.Sonra patlıcanları büyük tavaya diliyoruz ki kolu altta kalacak araya iç harcı bolca yaklaşık 2 yemek kaşığı kadar harcamadan koyduk sonra üstte kalan iki kolu da harcın üzerine koyuyoruz her bir patlıcanda bu işlemi tekrarlıyoruz.Harcımız bitmez ise ayırabilirsiniz başla bir tabağa.Harcı kavurduğumuz tavanı içine 1 su bardağı su koyarak iyice karıştırıyoruz ve bu suyu patlıcan olan tavaya gezdirerek döküyoruz.Üzeri için halka halka domates koyabiliriz ve biberle süsleyebiliriz ve üzerine biraz tuz serpebiliriz.Kısık ateşte pişmesini bekleyelim harika oldu elinize sağlık olsun.Afiyet olsun.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."