Karnı Yarık Tarifi Tarifi

Karnı Yarık Tarifi Tarifi
Karnı Yarık Tarifi

Malzemeler

  • * 6 adet patlıcan, * Kızartmak için yeterince sıvı yağ. İçi için:* 250 gr orta yağlı kıyma, * 2 adet soğan, * 2 adet sivri biber, * 2 adet domates, * Yarım demet maydanoz, * 2 kaşık sıvı yağ, * 1 çay kaşığı karabiber, * Tuz. Sosu için:* 2 yemek kaşığı domates salçası, * 2 su bardağı su, * Az miktarda tuz. Üzeri için:* 2 adet domates, * 3-4 adet sivri biber
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Önce patlıcanları Biraz saplı kalacak şekilde saplarını kesiyoruz. Diğer ucundan yani sivri yerinden bir miktar kesiyoruz. Sonra patlıcanları alacalı soyalım. Alacalı soyarken her iki ucundan da bir parmak büyüklüğünde geriden soyuyoruz. Çünkü içerisine harcı koyarken uç kısımdaki kabukları patlıcanımızın ayrılmamasını sağlayacaktır.Şimdi üste gelecek yerinden bıçağımızın ucuyla patlıcanların orta yerinden derin olmamak kaydıyla çizer gibi her iki uca fazla yanaşmamak kaydıyla kesiyoruz. Geniş bir kabın içerisine 30 dakika bol suyla tuza yatırıp acısının çıkmasını sağlayalım. Daha sonra iyice kurulayalım.Şimdi iç harcımızı hazırlayalım.Tavamızı kızdıralım içerisine iki kaşık sıvı yağımızı koyalım. Soğanımızı biberimizi ince ince kıyalım tavamıza koyalım kavuralım. Üzerine kıymamızı koyalım karıştıralım. Kıymamız pişince üzerine domatesimizin kabuklarını soyalım rendeleyelim .Tavamıza koyalım. Maydanozları ince ince kıyalım karabiberi tuzunu da tavamıza koyalım. Suyunu çekene kadar pişirelim bir kenarda hazır bekletelim.Şimdi patlıcanlarımızı fritözde yada bol yağlı tavamızda önlü arkalı kızartalım. Kızarttığımız patlıcanlarımızı yemeğimizi yapacağımız geniş bir kabımızın içerisine çizikleri üste gelecek şekilde yerleştirelim. Fırında pişireceksek borcam yada tepsi olabilir. Ocakta pişireceksek kapalı bir tava tercih edilmelidir.Kızarttığımız patlıcanların çizik yerlerinden kaşıkla açarak alabildiği kadar kıymalı harcımızdan koyuyoruz.Sosu içinbir kabın içersine iki kaşık salçamızı koyuyoruz. Tuzumuzu ve iki bardak suyumuzu da koyarak iyice karıştırıyoruz. Hazırladığımız sosumuzu patlıcanların arasına gezdirerek döküyoruz. Üzerine domateslerimizi biberlerimizi dilimleyip süslüyoruz. Artık yemeğimiz pişmeye hazır. Önceden fırınımızı 200 derecede ısıtıyoruz ve 15 dakika kadar pişiriyoruz. Eğer ocakta pişireceksek ağzı kapaklı tava da pişirelim. Yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."