Kaburga Dolması Tarifi Tarifi

Kaburga Dolması Tarifi Tarifi
Kaburga Dolması Tarifi

Malzemeler

  • * 1 koyun kaburgası (2-2,5 kg), * 2 yemek kaşığı kuş üzümü, * 1 adet kuzu ciğeri, * 4 adet soğan, * 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık, * 4 yemek kaşığı tereyağı, * 2 su bardağı pirinç ( tuzlu ve kaynar suda yarım saat bekletilmiş), * 7 su bardağı su, * 1 tatlı kaşığı yenibahar, * 1 tatlı kaşığı karabiber, * 1 yemek kaşığı salça, * Tuz
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Kaburga iyi kesen bir bıçakla enine doğru içine pilav konulacak cep yapılarak kesilir. Kuş üzümünün sapları ayıklanır ve ılık suda bekletilir. Kuzu ciğeri küp şeklinde doğranır ve bir kenarda bekletilir. Soğanlar ince ince doğranarak fıstık ile beraber yayvan bir tencereye alınır. 3 yemek kaşığı tereyağı ve tuz ilave edilerek soğanlar sarı rengini alana kadar kavrulur. Ciğeri de ekleyerek rengi değişene kadar kavurmaya devam edin. Üzerine süzülen pirinç ve tuzu eklenir. Bir iki karıştırdıktan sonra  4 bardak su ve baharatları eklenir. Kuş üzümünün de suyu süzülerek pirinçlere ilave edilir ve tencerenin kapağı kapatılır. Çok kısık ateşte suyunu çekip göz göz olana kadar pişirilir. Hazırlanan pilav kaburgada oluşturulan cebe doldurulur. Pilavı çok koyacak olursanız patlayıp pirinçler taşacaktır. Az koyarsanız da kaburga içine su alacaktır. İyi ayarlamak gerekir. Pirinçlerin çıkmaması için kaburganın ağzı ip ile dikilir. Kaburganın üzerine salça sürülür ve rahatlıkla sığacağı bir tencerede 1 yemek kaşığı tereyağı eritilir. Kaburganın her iki tarafı hafif şekilde kızartılır. Ardından 3 su bardağı su ilave edilir. Kemikli tarafı alta gelecek şekilde tencereye yerleştirilir. Tencerenin kapağı kapatılarak bir saat kadar pişirilir. Ardından diğer tarafı da çevrilerek bir saat kadar tekrar pişirilir. Bu süre sonunda et iyice pişmiş olacaktır. Ete göre bu süre değişebilir. Tencerede su azaldıkça azar azar sıcak su ilave edilir. Afiyet olsun...

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."