Kabak Kıyması Tarifi

Kabak Kıyması Tarifi
Kabak Kıyması

Malzemeler

  • 6 su bardağı soyulmuş, doğranmış kabak, 6 su bardağı soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış ve doğranmış elma, 2 su bardağı kuru üzüm, 1 su bardağı kuru frenk üzümü, 1 su bardağı damıtılmış beyaz sirke, 1 portakal, suyu sıkılmış ve kabuğu rendelenmiş, 2 su bardağı esmer şeker, 2 su bardağı beyaz şeker, 1 1/2 yemek kaşığı öğütülmüş tarçın, 1/2 çay kaşığı öğütülmüş yenibahar, 1/2 çay kaşığı öğütülmüş karanfil, 1/2 çay kaşığı öğütülmüş hindistan cevizi, 1/2 çay kaşığı tuz, gerekirse 2 yemek kaşığı kuru ekmek kırıntısı (isteğe bağlı), 4 (1 pint) kapaklı ve halkalı konserve kavanozu
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. * Orta ateşte büyük bir tencerede kabak, elma, kuru üzüm, kuş üzümü, sirke, portakal suyu, portakal kabuğu rendesi, esmer şeker, beyaz şeker, tarçın, yenibahar, karanfil, hindistan cevizi ve tuzu karıştırın. Şeker eriyene kadar karıştırın ve karışımın kaynamasını bekleyin. Ateşi kısın, ardından koyulaşana kadar 2 ila 3 saat pişirin. Daha koyu bir kıyma için galeta unu ekleyin ve fazla sıvıyı emmesi için 5 dakika daha pişirin. * Kavanozları ve kapakları en az 5 dakika kaynar suda sterilize edin. Kıymayı sıcak, sterilize edilmiş kavanozlara doldurun ve kavanozları üstten 1/4 inç kalacak şekilde doldurun. Hava kabarcıklarını gidermek için doldurduktan sonra kavanozların iç kısımlarında bir bıçak veya ince bir spatula gezdirin. Yiyecek artıklarını gidermek için kavanozların ağızlarını nemli bir kağıt havluyla silin. Kapaklarını takın ve halkaları vidalayın. * Büyük bir tencerenin tabanına bir raf yerleştirin ve yarısına kadar suyla doldurun. Yüksek ateşte kaynatın, ardından kavanozları bir tutucu kullanarak dikkatlice tencereye indirin. Kavanozlar arasında 5 cm boşluk bırakın. Gerekirse, su seviyesi kavanozların üstlerinden en az 2,5 cm yukarıda olana kadar daha fazla kaynar su ekleyin. Suyu tamamen kaynatın, tencereyi kapatın ve 10 dakika boyunca işlemden geçirin. * Kavanozları tencereden çıkarın ve soğuyana kadar birkaç santim arayla bezle kaplı veya ahşap bir yüzeye koyun. Soğuduktan sonra, her kapağın üstüne parmağınızla bastırın ve contanın sıkı olduğundan emin olun (kapak hiç yukarı veya aşağı hareket etmemelidir). Serin ve karanlık bir yerde saklayın.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."