Judynin Kahverengi Sosu Tarifi

Judynin Kahverengi Sosu Tarifi
Judynin Kahverengi Sosu

Malzemeler

  • 10 su bardağı soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış ve iri kıyılmış ekşi elma, 10 su bardağı çekirdeği çıkarılmış ve ikiye bölünmüş taze erik, 5 su bardağı doğranmış soğan, 6 su bardağı malt sirkesi, 5 su bardağı beyaz şeker, 1/2 su bardağı tuz, 1/2 su bardağı Worchestershire sosu, 4 diş kıyılmış sarımsak, 2 çay kaşığı öğütülmüş zencefil, 2 çay kaşığı öğütülmüş hindistan cevizi, 2 çay kaşığı öğütülmüş yenibahar, 2 çay kaşığı öğütülmüş kırmızı biber, 15 adet kapaklı ve halkalı yarım litrelik konserve kavanozu
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. * Gruplar halinde çalışarak, elmaları, erikleri ve soğanları bir mutfak robotunun çalışma kasesine koyun ve ince olana kadar öğütün. Öğütülmüş meyveyi ve soğanları büyük bir tencereye aktarın ve malt sirkesi, şeker, tuz, Worchestershire sosu, sarımsak, zencefil, hindistan cevizi, yenibahar ve kırmızı biberi karışım iyice karışana kadar karıştırın. Düşük ateşte kısık ateşte pişirin ve kahverengileşip koyulaşana kadar yaklaşık 3 ila 4 saat pişirin. * Kavanozları ve kapakları en az 5 dakika kaynar suda sterilize edin. Sosu sıcak, sterilize edilmiş kavanozlara doldurun ve kavanozları üstten 1/4 inç kalacak şekilde doldurun. Kavanozları doldurduktan sonra hava kabarcıklarını gidermek için iç kısımlarında bir bıçak veya ince bir spatula gezdirin. Yiyecek artıklarını gidermek için kavanozların ağızlarını nemli bir kağıt havluyla silin. Üstlerine kapak takın ve halkaları vidalayın. * Büyük bir tencerenin altına bir raf yerleştirin ve yarıya kadar suyla doldurun. Yüksek ateşte kaynatın, sonra kavanozları bir tutucu kullanarak dikkatlice tencereye indirin. Kavanozlar arasında 5 cm boşluk bırakın. Gerekirse, su seviyesi kavanozların üstlerinden en az 2,5 cm yukarıda olana kadar daha fazla kaynar su ekleyin. Suyu tamamen kaynatın, tencereyi kapatın ve 10 dakika boyunca işlemden geçirin. * Kavanozları tencereden çıkarın ve soğuyana kadar birkaç santim arayla bezle kaplı veya ahşap bir yüzeye koyun. Soğuduktan sonra, her kapağın üstüne parmağınızla bastırın ve contanın sıkı olduğundan emin olun (kapak hiç yukarı veya aşağı hareket etmemelidir). Serin ve karanlık bir yerde saklayın.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."