İSTANBUL METODU PATLICAN Tarifi

İSTANBUL METODU PATLICAN Tarifi
İSTANBUL METODU PATLICAN

Malzemeler

  • 2 kemer patlıcanı 1 su bardağı ayçiçekyağı 3-4 kısım taze soğan sapı 3-4 kol maydanoz 1-2 diş sarımsak 150 gr küçük mantar 1.5 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri 1 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz
  • karabiber
  • İstanbul metodu patlıcan Nasıl Yapılır
  • Patlıcanları yıkayıp saplarını kesin. Uzunlamasına ortadan ikiye kesip etli kısımlarını bıçakla çizin ve içlerine tuz serpin. Acısının çıkması için 15 dakika bekletin. Yıkayıp kurulayın. Ayçiçek yağını tavada kızdırıp patlıcanları kızartın ve kağıt havlu üzerine alın.  Patlıcanların iç kısımlarını çıkarıp küçük küçük doğrayın. Taze soğan sapları, maydanoz ve sarımsakları temizleyip kıyın. Doğradığınız patlıcan içlerine ekleyip karıştırın. Mantarları temizleyip ince ince doğrayın. Bir tavada tereyağını eritip mantarları ekleyin. Tuz ve karabiber ek edip yavaşça kavurun. Hazırladığınız soğanlı karışımı ve rendelenmiş kaşar peynirini ek edip karıştırın. 1-2 dakika sonra ateşten alın. Fırın tepsisini yavaşça yağlayın. Patlıcanları tepsiye dizip ortalarını iç materyalle doldurun. Üzerlerine zeytinyağını gezdirin. Evvelce ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Soğuduktan sonra üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.
  • Afiyet olsun.
  • İlgili Terimler : İç, Patlıcan
  • Tweet
  • !function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+'://platform.twitter.com/widgets.js';fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document, 'script', 'twitter-wjs');
  • Ziyaretçi YorumlarıBu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları
  • Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız
  • Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin
  • 01
  • PALAMUT KÖFTESİGurme Tarifleri
  • 02
  • YAPRAK SARMALI KURU FASULYEGurme Tarifleri
  • 03
  • NOHUT TOPU (TOPİK)Gurme Tarifleri
  • Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri
  • PİEDEMONTE ADABI SEBZELİ RİSOTTO
  • Gurme Tarifleri
  • Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler
  • 01
  • Güzel Kek Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir ?Gurme Tarifleri
  • 02
  • İNCİRLİ PUDİNGGurme Tarifleri
  • 03
  • KALP BİSKÜVİGurme Tarifleri
  • SAYFALAR
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İletişime Geçin
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Patlıcanları yıkayıp saplarını kesin. Uzunlamasına ortadan ikiye kesip etli kısımlarını bıçakla çizin ve içlerine tuz serpin. Acısının çıkması için 15 dakika bekletin. Yıkayıp kurulayın. Ayçiçek yağını tavada kızdırıp patlıcanları kızartın ve kağıt havlu üzerine alın.  Patlıcanların iç kısımlarını çıkarıp küçük küçük doğrayın. Taze soğan sapları, maydanoz ve sarımsakları temizleyip kıyın. Doğradığınız patlıcan içlerine ekleyip karıştırın. Mantarları temizleyip ince ince doğrayın. Bir tavada tereyağını eritip mantarları ekleyin. Tuz ve karabiber ek edip yavaşça kavurun. Hazırladığınız soğanlı karışımı ve rendelenmiş kaşar peynirini ek edip karıştırın. 1-2 dakika sonra ateşten alın. Fırın tepsisini yavaşça yağlayın. Patlıcanları tepsiye dizip ortalarını iç materyalle doldurun. Üzerlerine zeytinyağını gezdirin. Evvelce ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Soğuduktan sonra üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.
  2. Afiyet olsun.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."