İSLİ ÇERKES PEYNİRLİ VE ISPANAKLI KİŞ Tarifi

İSLİ ÇERKES PEYNİRLİ VE ISPANAKLI KİŞ Tarifi
İSLİ ÇERKES PEYNİRLİ VE ISPANAKLI KİŞ

Malzemeler

  • 200 g un
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 100 g tereyağı (Oda sıcaklığında)
  • 1 yumurta (Oda sıcaklığında)
  • 1 yemek kaşığı su
  • 1 yemek kaşığı toz parmesan
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Hamuru için unu derin bir karıştırma kabına eleyin. Tüm gereçleri ek edip, pürüzsüz kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Yarım saat buzdolabında dinlendirin.
  2. Yağlı kağıt ortasına alarak bir merdane yardımı ile ince açın. Hamuru küçük tart ya da kiş kalıplarına bastırarak yerleştirin. Kenarındaki fazlalıkları kesip çıkarın. Tabanlarını çatalla birkaç yerinden delin.
  3. Yağlı kağıtları buruşturun ve kalıpların kenarlarından taşacak şekilde hamurların üzerine yerleştirin. Yağlı kağıdın içini hamurların kabarmaması ve şekillerinin bozulmaması için kuru bakliyat ile doldurun. Kalıpları, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 8-10 dakika pişirin. Hamurların üzerine sürmek için gerekli olan yumurtayı küçük bir kasenin içinde çatalla çırpın. Fırından çıkardığınız kalıbın içindeki gereçleri alarak, hamuru tezgah üzerinde ılımaya bırakın. Ilınan hamurların heryerine, bir yumurta fırçası yardımıyla çırpılmış yumurtadan sürerek yine fırına verin ve 2-3 dakika daha pişirin.
  4. Dolgusu için tereyağını bir sos tenceresinde eritin. Unu ekleyin ve 5 dakika pişirin. Sütü karıştırmaya devam ederek yavaşça ekleyin. Sos koyulaştığında ocaktan alın. Ha f ılındıktan sonra yumurtaları tek tek unlu karışıma ekleyip tel çırpıcı ile çırpın. Krem peynirini ek edip çırpmaya devam edin. Rendelediğiniz sarımsağı ve rendelenmiş Çerkes peynirinin 1/3’ünü karışıma ek edin. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp karıştırın. Ispanaklar hazır olana kadar bekleyin…
  5. Ispanakları donukken kaynayan tuzlu su içinde 1.5 dakika boyunca haşlayın sonra çıkartıp akan soğuk su altında bekletin ve düzgünce suyunu sıkarak kuruduğundan emin olun. Bıçakla üzerinden geçin ve küçük parçalara ayrılacak şekilde doğrayın, kağıt havlu ile kurulayın. Pırasa ve kırmızı soğanı halka doğrayın. Zerzevatları yarı pişmiş hamurun üzerine yerleştirin. Sosu da ıspanakların üzerine yayın. Kalan isli Çerkes peynirini sebzelerin üzerine serpin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Sıcak yahut soğuk servis yapın.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."