İskoç çoban böreği Tarifi

İskoç çoban böreği Tarifi
İskoç çoban böreği

Malzemeler

  • 5 su bardağı haşlanmış patates, 1/2 su bardağı ekşi krema, 2 ons krem peynir, 2 yemek kaşığı yumuşatılmış tereyağı, bölünmüş, 1 yumurta sarısı, 1/2 çay kaşığı tuz, 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber, 1 1/2 çay kaşığı zeytinyağı, 1 pound kıyma, 1 tutam tuz ve karabiber (zevkinize göre), 1 (16 ons) konserve haşlanmış domates suyu, doğranmış, 1 küçük soğan, doğranmış, 1 küçük havuç, soyulmuş ve doğranmış, 1/2 su bardağı bezelye, 1 su bardağı İrlanda birası (Guinness® gibi), 1 küp dana bulyonu, 1 yemek kaşığı çok amaçlı un, 1 yemek kaşığı Worcestershire sosu, 3/4 su bardağı rendelenmiş keskin Cheddar peyniri, 2 çay kaşığı kıyılmış taze maydanoz, 2 çay kaşığı füme kırmızı biber
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. * Patatesleri, ekşi kremayı, krem peyniri, 1 yemek kaşığı tereyağını, yumurta sarısını, 1/2 çay kaşığı tuzu ve 1/2 çay kaşığı karabiberi bir kasede pürüzsüz olana kadar karıştırın. * Orta-yüksek ateşte döküm tavada veya yapışmaz tavada zeytinyağını ısıtın. Kıymayı ekleyin, ateşi orta seviyeye düşürün ve sık sık karıştırarak, kahverengileşip ufalanana kadar 4 ila 5 dakika pişirin. Fazla yağı dökün ve kuzuyu damak tadınıza göre tuz ve karabiberle tatlandırın. * Domatesleri suyu, soğanı ve havucu kıymaya karıştırın, sebzeler yumuşayana kadar 5 ila 10 dakika pişirin. Bezelyeleri ekleyin, ateşi düşürün ve sık sık karıştırarak, bezelyeler ısınana kadar 2 ila 3 dakika pişirin. * Orta ateşte bir tencerede birayı ısıtın, dana bulyonu ekleyin. Bulyon eriyene kadar yaklaşık 5 dakika bira karışımını pişirin ve karıştırın. * Kalan 1 yemek kaşığı tereyağını ayrı bir tavada orta-düşük ateşte cızırdayana kadar ısıtın. Unu tereyağına koyulaşıp macun kıvamına gelene kadar yaklaşık 1 dakika çırpın. Un karışımına bira karışımını ve Worcestershire sosunu ekleyin ve sos pürüzsüz ve koyulaşana kadar 2 ila 3 dakika karıştırın. Sosu kuzu karışımına ekleyin ve karışım koyulaşana kadar en az 5 dakika pişirin. * Fırın rafını ısı kaynağından yaklaşık 6 inç uzağa yerleştirin ve fırının ızgarasını önceden ısıtın. 9x12 inçlik bir fırın kabını yağlayın. * Kuzu karışımını hazırlanan fırın kabına dökün. Patates püresini dikkatlice kuzu karışımının üzerine bir kabuk gibi kaplayacak şekilde koyun. Patates püresinin üzerine Cheddar peyniri, maydanoz ve kırmızı biber serpin. * Önceden ısıtılmış fırında kabuk kızarana ve peynir eriyene kadar 4 ila 5 dakika ızgara yapın. Servis etmeden önce yaklaşık 5 dakika soğutun.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."