İrlanda Tavuğu Tarifi

İrlanda Tavuğu Tarifi
İrlanda Tavuğu

Malzemeler

  • 5 (5 ons) derisiz, kemiksiz tavuk göğsü yarısı, 1 su bardağı iri kıyılmış pastırma, 5 dilim provolone peyniri, 3 yemek kaşığı su, 8 kırmızı patates, 1/4 inç kalınlığında dilimlenmiş, 2/3 su bardağı krema, 1/2 pound rendelenmiş mozzarella peyniri, 5 dilim pastırma, 1 1/2 pound taze yeşil fasulye, ayıklanmış, 2 sıvı ons İrlanda kreması likörü, 1/4 su bardağı ağır krema, 1/2 su bardağı kıyılmış fıstık, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 (6 ons) paket dilimlenmiş taze mantar, 5 sıvı ons İrlanda kreması likörü, 2/3 su bardağı ağır krema
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. * Fırını 190 dereceye (375 derece F) önceden ısıtın. * Her tavuk göğsünün kalın tarafına bir cep kesin. * Bir provolone diliminin ortasına yaklaşık 2 yemek kaşığı kıyılmış pastırma koyun, peyniri pastırmanın etrafına katlayın ve tavuk göğsüne doldurun. Kalan tavuk göğüsleri için de aynı işlemi yapın. * Doldurulmuş tavuk göğüslerini bir fırın tepsisine yerleştirin ve üzerlerine su serpin. * Önceden ısıtılmış fırında tavuk etinin içi pembeliğini kaybedene, pastırma pişene ve provolone peyniri eriyene kadar yaklaşık 1 saat pişirin. * Patatesleri bir tencerede suyla örtün ve kaynatın. Patatesler yumuşayana kadar orta ateşte yaklaşık 15 dakika pişirin. İyice suyunu süzün. * Bir tencerede 2/3 su bardağı kremayı kısık ateşte ısıtın. Mozzarella peynirini ekleyip eritin. Mozzarella peyniri karışımını patateslerin olduğu tencereye dökün ve karıştırın. * Orta ateşteki bir tavaya 5 dilim pastırma koyun ve pastırma hafifçe kahverengileşmeye başlayana kadar ama hala yumuşak kalana kadar ara sıra çevirerek yaklaşık 5 dakika pişirin. Yağını süzdürün, pastırmayı bir tabağa aktarın ve elle tutulabilecek kadar soğumaya bırakın. * 1 pastırma dilimini 10 yeşil fasulyenin etrafına sarın ve bir kürdanla sabitleyin, kalan pastırma dilimleriyle tekrarlayın. * Yeşil fasulye demetlerini tavaya koyun ve pastırma kızarana ve çıtır çıtır olana ve yeşil fasulyeler yumuşayana kadar orta ateşte yaklaşık 10 dakika pişirin, sık sık çevirin. * 2 ons İrlanda kreması likörü ve 1/4 su bardağı kremayı tavaya dökün, düşük ateşte yeşil fasulye demetlerinin üzerine kaşıkla koyun. Üzerine kıyılmış fıstık serpin. * Orta ateşte bir tavada tereyağını eritin, mantarları pişirin ve karıştırın, sıvının çoğu buharlaşana kadar, yaklaşık 10 dakika. * 5 ons İrlanda kreması ve 2/3 su bardağı kremayı orta ateşte mantarlara karıştırın. Kaynatın, ateşi kısın ve sos koyulaşana kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. * Fırında doldurulmuş tavuğun üzerine mantar sosunu dökün. Yanında yeşil fasulye demetlerini ve patatesleri servis edin.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."