İrlanda Kanada Dana Güveci Tarifi

İrlanda Kanada Dana Güveci Tarifi
İrlanda Kanada Dana Güveci

Malzemeler

  • 2 1/4 pound küp doğranmış dana eti, 1 adet doğranmış soğan, 4 adet soyulmuş ve lokma büyüklüğünde doğranmış patates, 4 adet soyulmuş ve lokma büyüklüğünde doğranmış havuç, 1 adet soyulmuş ve lokma büyüklüğünde doğranmış şalgam, 1/4 su bardağı çok amaçlı un, 1 diş doğranmış sarımsak, 2 su bardağı dana suyu, 3 su bardağı sebze suyu, 1 1/2 su bardağı İrlanda birası (Guinness® gibi) (isteğe bağlı), 1/2 su bardağı inci arpa, 2 dal taze kekik, 2 defne yaprağı, 1/4 çay kaşığı tuz, 1/4 çay kaşığı karabiber
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. * Sığır etindeki fazla yağı kesin, yaklaşık 2 yemek kaşığı yağ ayırın. Yağı büyük bir tencereye koyup kısık ateşte, ara sıra karıştırarak, sıvı yağ eriyene kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Kalan katı parçaları çıkarın ve atın. * Sığır etini sıcak, erimiş sığır yağına koyun ve orta ateşte sık sık karıştırarak her tarafını yaklaşık 10 dakika kızartın. Sığır etinin neredeyse tüm suları buharlaşana ve kahverengileşmeye başlayana kadar pişirin. Soğanı ekleyin ve soğan saydamlaşmaya başlayana kadar yaklaşık 2 dakika pişirin ve karıştırın. Patatesleri, havuçları ve şalgamı ekleyin ve unun üzerine birkaç parti serpin, malzemeleri unla kaplamak için pişirin ve karıştırın. Sarımsağı ekleyin ve çiğ un tadını gidermek için yaklaşık 2 dakika eti ve sebzeleri pişirin ve karıştırın. * Orta-düşük ateşte bir tencerede sığır eti suyunu ve sebze suyunu karıştırın ve sıcak olana kadar ancak kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Et suyu karışımını, İrlanda stout birasını, arpa, kekik, defne yaprağı, tuz ve karabiberi sığır eti ve sebzelerin üzerine dökün ve tencerenin dibinden kahverengi tat parçacıkları eriyene kadar karıştırın. Güveci kaynatın, ateşi kısın, tencerenin kapağını kapatın ve et çok yumuşayana kadar yaklaşık 2 saat kısık ateşte pişirin. Her 30 dakikada bir karıştırın ve 1 saatlik pişirme süresinden sonra baharatını kontrol edin. Daha koyu bir güveç istiyorsanız son 30 dakikada kapağı çıkarabilirsiniz.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."