İrlanda Çoban Pastası Tarifi

İrlanda Çoban Pastası Tarifi
İrlanda Çoban Pastası

Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 adet soğan, küp doğranmış, 2 pound yağsız kıyma, 1/3 su bardağı çok amaçlı un, tuz ve karabiber (damak tadınıza göre), 2 tatlı kaşığı kıyılmış taze biberiye, 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber, 1/8 tatlı kaşığı tarçın, 1 yemek kaşığı ketçap, 3 diş sarımsak, kıyılmış, 2 1/2 su bardağı su veya ihtiyaç duyduğunuz kadar, 1 (12 ons) paket dondurulmuş bezelye ve havuç, çözülmüş, 2 1/2 pound Yukon Gold patates, soyulmuş ve ikiye bölünmüş, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 tutam çekilmiş kırmızı biber, 1/4 su bardağı krem peynir, 1/4 pound İrlanda peyniri (Dubliner® gibi), rendelenmiş, tuz ve karabiber (damak tadınıza göre), 1 yumurta sarısı, 2 yemek kaşığı süt
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. * Fırını 190 dereceye (375 derece F) önceden ısıtın. * Orta ateşteki fırın tepsisine zeytinyağı ve tereyağı koyun. Soğan ve kıymayı ekleyip eti yaklaşık 10 dakika pişerken küçük parçalara bölerek kavurun. * Unu ekleyip bütünleşene kadar karıştırın, ardından tuz, karabiber, biberiye, kırmızı toz biber, tarçın, ketçap ve sarımsağı ekleyip sarımsak güzel kokana kadar 2 ila 3 dakika pişirin ve karıştırın. * Suyu ekleyip fırın tepsisinin dibinden kalan kahverengi parçaları kazıyın. Ateşi orta-düşük seviyeye düşürün ve karışımı kısık ateşte pişirin, koyulaşana kadar yaklaşık 5-6 dakika pişirin ve karıştırın. * Kuzu karışımını ocaktan alın ve birleşene kadar bezelye ve havuçları karıştırın. * Kuzu karışımını 9x13 inçlik bir fırın kabının tabanına yayın ve bir kenara koyun. * Patatesleri büyük bir tencerede tuzlu suya koyun. Kaynatın, ateşi orta seviyeye düşürün ve yumuşayana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. İyice süzün ve patatesleri tavaya geri koyun. * Tereyağını, kırmızı biberi, krem peyniri ve İrlanda peynirini patateslere ezin. Birleşene ve patatesler pürüzsüz olana kadar ezin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. * Küçük bir kasede yumurta sarısını ve sütü çırpın ve patates püresi karışımına karıştırın. * Fırın kabındaki kuzu karışımının üzerine patates püresini koyun ve eşit şekilde yayın. * Önceden ısıtılmış fırında üstü altın rengi kahverengi olana ve sos kenarlarından kabarana kadar 25 ila 30 dakika pişirin.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."