İrlanda Çikolatalı Stout Tarifi

İrlanda Çikolatalı Stout Tarifi
İrlanda Çikolatalı Stout

Malzemeler

  • 3 galon su, 2 çay kaşığı alçı, bölünmüş, 5 pound İngiliz 2 sıra soluk malt, 1 pound çikolata maltı (kuru), 4 ons kavrulmuş arpa, 6 ons siyah patent malt, 3 pound kuru malt özü, 2 ons Fuggles şerbetçiotu, 1 ons Willamette şerbetçiotu, 1 (.4 ons) paket İrlanda birası mayası, 1 ons İrlanda yosunu, 5 ons mısır şekeri (dekstroz), 1 1/2 galon su
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. * Büyük bir paslanmaz çelik tencereye 3 galon su dökün. 130 derece F'ye (55 derece C) kadar ısıtın. Bu, bir hindi kızartma tavasının dış mekan propan brülörünü kullanarak en iyi şekilde çalışır, ancak ocağınızı da kullanabilirsiniz. Naylon bir demleme torbasına 1 çay kaşığı alçıtaşı, İngiliz maltı, çikolata maltı, kavrulmuş arpa ve siyah patent maltı ekleyin. Sıcaklığı koruyarak 30 dakika demleyin. * 30 dakika sonra ısıyı 152 derece F'ye (65 derece C) yükseltin. Sabit bir sıcaklığı koruyarak 60 dakika demleyin. Tahılları süzmek için ayrı bir tencereye alın ve şerbeti kaynatın. Tahılları aynı sıcaklıktaki suyla durulayın ve sıvıyı tencereye dökün. Kuru malt özünü ve 1 çay kaşığı alçıtaşı ekleyin. Tekrar kaynatın ve Fuggles şerbetçiotunu ekleyin, 60 dakikalık bir zamanlayıcı ayarlayın. 15 dakika kaldığında İrlanda yosununu ekleyin. 10 dakika kaldığında Willamette şerbetçiotunu ekleyin. * İrlanda yosununu ve son şerbetçiotunu eklerken hemen hemen aynı anda, bir lavaboyu, büyük bir küveti veya soğutucuyu buzla doldurarak bir buz banyosu hazırlayın. Zaman dolduğunda, tencereyi ocaktan alın, üzerini örtün ve buz banyosuna yerleştirin. Tencereye kaşıklar dahil sterilize edilmemiş hiçbir şeyi düşürmemeye dikkat edin. Şıranızı 20 santigrat dereceye (68 derece F) soğutun. Soğumasına yardımcı olmak için buz banyosunu döndürebilirsiniz. * Bu arada, mayayı 1 su bardağı suda (70 derece F) eritin ve kullanmaya hazır olana kadar bekletin. Bu, mayanızın şoklanmasını önlemeye ve fermantasyonun daha hızlı başlamasını sağlamaya yardımcı olacaktır. * Şırayı steril bir fermantasyon kabına (damacana) süzün ve mayayı ekleyin. 5 1/2 galon işaretine ulaşmak için yeterli şişelenmiş veya kaynatılmış ve soğutulmuş su ekleyin, yaklaşık 1 1/2 galon daha. Bir kapakla kapatın ve mayayı karıştırmak için çalkalayın veya döndürün. Fermantasyon kabının kapağını hava kilidiyle değiştirin ve sıcaklığın sürekli olarak 70 derece Fahrenheit (21 derece C) altında kaldığı serin ve kuru bir yere koyun. 7 gün boyunca veya köpürmeyi bırakana kadar fermente edin. * Birayı ikincil fermentasyon kabına aktarmak için steril bir sifon hortumu kullanın. Sıcaklığın 64 derece Fahrenheit (17 derece C) olduğu bir yere koyun. Hava kilidiyle kapatın ve 14 gün boyunca veya hidrometre kullanılarak test edildiğinde özgül ağırlık 1,005'e düşene veya birkaç gün boyunca değişmeyene kadar fermente edin. * Şişelerinizi şişeleme için sterilize edin. Birayı yeni, steril 5 galonluk bir kovaya dökün ve eriyene kadar mısır şekerini karıştırın. Steril şişelere sifonlayın ve kapatın. Biranın, sıcaklığın 70 derece Fahrenheit (21 derece C) altında kaldığı bir yerde en az 14 gün boyunca şişede astarlanmasını sağlayın.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."