Instant Pot Tonkotsu Ramen Broth Tarifi

Instant Pot Tonkotsu Ramen Broth Tarifi
Instant Pot Tonkotsu Ramen Broth

Malzemeler

  • 1 pound pork bones, with meat1 tablespoon olive oil2 small leeks, chopped1 onion, roughly chopped3 large cloves garlic, minced5 cups water, divided0.5 teaspoon salt0.5 teaspoon ground black pepper1 teaspoon dashi granules1 tablespoon soy sauce1 tablespoon shiro miso (white fermented soybean paste)0.25 cup fresh spinach2 (3 ounce) packages ramen noodles, or to taste
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Place the pork bones into a large pot and cover with water. Bring to a boil over medium-high heat and cook at a rolling boil for 5 minutes. Drain the pork bones into a colander in the sink and rinse well until water against the bones runs clear; this is the most important step of the process.
  2. Turn on a multi-functional pressure cooker (such as Instant Pot) and select Saute function. Warm the olive oil in the pot. Add leeks, onion, and garlic. Saute until onion is clear and has begun to brown, 7 to 10 minutes. Turn Saute mode off.
  3. Place the cleaned pork bones into the inner pot on top of the onion mixture. Add 4 cups of water. Place the lid onto the Instant Pot, with the vent set to Sealing. Select high pressure according to manufacturer's instructions; set timer for 45 minutes. Allow 10 to 15 minutes for pressure to build.
  4. Release pressure using the natural-release method according to manufacturer's instructions, 10 to 40 minutes, or turn vent to Venting.
  5. Remove lid and carefully remove the inner pot. Strain the stock in a cheesecloth-lined colander that is placed on top of a large saucepan. Set aside. Remove any remaining meat from bones and set aside.
  6. Season strained broth with salt and pepper. Add in dashi and remaining 1 cup water. Stir in soy sauce. Bring broth to a slow boil over medium-low heat; turn heat down to a simmer. Scoop out 1/3 cup of the broth into a bowl. Add the miso into the bowl and "soften" the miso with a spoon, dissolving it into the broth. Return this paste to the saucepan. Mix paste into the broth and combine well. Add spinach to the broth. Continue simmering for 10 minutes (do not bring to a boil).
  7. Meanwhile, bring water to a boil in a pot. Add ramen noodles and cook until soft, about 2 minutes. Drain and rinse and place a good handful into a serving bowl. Pour tonkotsu broth into the bowl using a ladle. Add the pulled meat from the bones atop the noodles; add the spinach.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."