Hünkar Beğendi (Eti Düdüklüde Pişen) Tarifi

Hünkar Beğendi (Eti Düdüklüde Pişen) Tarifi
Hünkar Beğendi (Eti Düdüklüde Pişen)

Malzemeler

  • . Eti için* Yarım kilo kuşbaşı et, * 2 orta boy domates, * 1 orta boy soğan, * 1 çorba kaşığı domates salçası, * Yarim tatlı kaşığı biber salçası, * 1 çorba kaşığı tereyağ, * Üstünü geçecek kadar su. Beşamel soslu közlenmiş patlıcan için* 2 çorba kaşığı tereyağı, * 2 çorba kaşığı un, * 2 bardak süt, * Bir bardak kadar rendelenmiş kaşar peyniri, * 5-6 adet patlıcan, * Tuz, * Karabiber
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Önce etimizi düdüklüye koyup, diğer malzemeleri de içine doğrayıp, üstünden geçecek kadar su ekliyoruz. Düdüğü kaldırıp ocağa koyuyoruz. Düdük fıslamaya başlayınca düdüğü indirip, altını kısıp 45 dk daha bu şekilde pişiriyoruz. 45 dk sonra, düdüklü açmaya hazır hale geldiğinde açtığınızda etler biraz daha pişmek isterse kapağı kapatmadan tencere gibi kullanıp Ocakta biraz daha pişirebilirsiniz.Bu arada alt malzeme için önce patlıcanları közleyip bir kenarda soğumaya bırakıyoruz. Daha sonra ocakta tereyağını eritip unu katıp, kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Üstüne sütü ekleyip kıvamı gelene kadar topaklanma olmasın diye çırpma teli ile karıştırıyoruz. Koyu kıvama geldiğinde tuz ve karabiberi ekleyip bir iki dakika karıştırdıktan sonra kasar peynirlerini de ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Peynirler de eridikten sonra közlenmiş patlıcanları soyup bu karışımın üstüne ekleyip 5-6 dakika daha ocakta çeviriyoruz.Sonra bu hazırladığımız karışım alta, düdüklüde pişen et hafif suyuyla üste gelecek şekilde servis tabağına alıyoruz.Benim alt malzemem etlerden önce hazır oldu. Etler pişince alt malzemeyi tekrar ocakta ısıtarak devam ettim. Sıkıntı olmuyor bilginiz olsun.Bir de eğer düdüklüde et ve sos arttıysa, patates kızartıp içine atıp, biraz ocakta çevirerek tas kebabı şeklinde onu da ertesi güne ana yemek olarak değerlendirebilirsiniz.Afiyet olsun!.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."