Hünkar Beğendi Tarifi

Hünkar Beğendi Tarifi
Hünkar Beğendi

Malzemeler

  • . Eti için:* 750 gr kuzu kuşbaşı, * 1 orta boy kuru soğan, * tuz, * karabiber, * 400 ml sıcak su, * yarım çay bardağı sıvı yağ, * renk vermek amacıyla kırmızı toz biber veya çok az salça. Beğendisi için:* 3 bostan patlıcanı, * 125 gr tereyağ, * 3 silme çorba kaşığı un, * 400 ml süt, * tuz karabiber
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Türk mutfağının baş yemeklerinden olan hünkar beğendiyi, ünlü bir türk mutfağı şefinden dinledikten sonra daha sevdim. Özellikle beğendiyi yanlış yaptığımı öğrendim ve artık bu tarifi uyguluyorum. Size de ısrarla tavsiye ederim. Malzemesi çok olmayan ama yapılışı vakit alıcı bir yemektir. Öncelikle patlıcanlar (daha etli olduğu için bostan olmalı) közlenir. Bunun için mangal, ocak alevi veya fırın kullanabilirsiniz. Ben mangalda közledim. Köz işi biter bitmez, patlıcanlar bir naylon poşete koyulup ağzı sıkıca bağlanır, soğuyunca soyulup kabukları atılır. Köz patlıcanlar beklerken et pişirilir. Önce kızdırılmış tencereye yağ ile birlikte et alınıp yüksek ateşte biraz çevrilip mühürlenir. Et suyunu bırakıp tekrar çekince doğranmış kuru soğan, tuz, biber, ve kırmızı toz biber ( salça da olabilir) ilavesiyle biraz çevrilir. Sıcak su da ilave ederek kısık ateşte pişmeye bırakılır. Pişme esnasında kontrol edin, suyu azalırsa sıcak su ilave edebilirsiniz. Hafif sulu olmalıdır. Ben 1 saat kadar pişirdim, sizin etinize ve zevkinize göre bu süre artıp azalabilir. Son olarak beğendiyi yapacağız. Bir tavada tereyağ eritilir. Un ilave edilip orta ateşte 5 dk kadar kavrulup içine ince kıyılmış köz patlıcanlar katılır. Bir 5 dk daha böyle kavrulur. ( Ben önceden başamelini yapar patlıcanı sonra ilave ederdim. Profesyonelinden önce patlıcanın, sonra sütünün katılacağını öğrendim) En son süt ilave edilip karıştırarak pişirilir. Bu aşamada ihtiyaç kadar tuz ve biberi de unutmayalım. Servis aşamasında tabağa önce beğendi, üzerine eti koyulur. Sosundan da 1-2 kaşık üzerine gezdirilir. Pilavla servis edilebilir. Yüz akı bir yemek olacaktır, denemenizi öneririm. Ben bayram için ziyaretimize gelen çocuklarımıza yaptım. Şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun. Dip not: sorulacaktır diye şimdiden yazayım. Tereyağ kullanın, patlıcanı kendiniz közleyin, konservesi olmasın, hazır başamel sos kullanmayın. Özel bir yemektir. Tam usulüyle olsun.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."