Hamurlu Kavurma Tarifi

Hamurlu Kavurma Tarifi
Hamurlu Kavurma

Malzemeler

  • * 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ, * 1 kg kemiksiz dana kuşbaşı, * 1,5 yemek kaşığı un, * 850 ml sıcak et suyu, * 1 yemek kaşığı tereyağı, * 4 dal taze kekik, * 8-10 adet arpacık soğan, * 2 diş sarımsak, * 250 gr kestane mantarı, * 8-10 dilim pastırma, * 75 gr taze kaşar, * Milföy hamuru. Hamuru açmak için:* Un. Üstüne sürmek için:* 1 yumurta sarısı
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Tabanı geniş bir tencerede 1 yemek kaşığı sıvı yağı kızdırın. Kuşbaşı etleri tuz ve karabiberle baharatlandırın. Tavaya koyup her tarafları kahverengi olana kadar kızartın. Etler kızarınca üstüne unu serpin ve etlerin her tarafının una bulanmasını sağlayın.Daha sonra et suyunu ve 2 dal kekiği ekleyin. Su kaynayınca ağzını kapatın ve yaklaşık 1 - 1, 5 saat etler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Arada sırada kontrol ederek suyunu çok çekmişse az su ekleyin. Etler pişerken başka bir tavaya tereyağını koyun ve orta ateşte eritin. Doğranmış arpacık soğanları, mantarları, kıyılmış sarımsağı ve kalan kekiğin yapraklarını da aynı tavaya ekleyip mantarların bıraktığı su buharlaşana kadar pişirin. Bir kenara alın. Etler pişince bu tavadaki tüm mantarlı karışımı etlerin olduğu geniş tabanlı tencereye ekleyin ve karıştırın.Pastırmaları dilim dilim tezgaha yayın. Taze kaşarları parmak boyunda kesin, pastırmalara pay edin ve dolma sarar gibi pastırmaları peynirlerin üzerine sarın. Sardığınız pastırmaları ısıya dayanıklı bir kaba aralıklı olarak diklemesine koyun. Etrafını mantarlı et karışımı ile doldurun. Unlu bir tezgahta milföy hamurlarınızı kenarlarından dikkatlice birleştirerek büyük bir parça elde edin. Kabınızın ölçüsüne göre tek bir hamur haline getirin. Milföy hamurunu çok inceltmeyin, ne kadar inceltirseniz o kadar az kabaracaktır. Kabın üstünü bu hamurla kapatın ve kenarlarını elinizle yapıştırın. Çırpılmış yumurta sarısını üzerine sürün.Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika hamur kızarana kadar pişirin.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."