Güveçte Etli Türlü Tarifi

Güveçte Etli Türlü Tarifi
Güveçte Etli Türlü

Malzemeler

  • 1 kilo kuşbaşı güveçlik et2 büyük boy soğan200 gr. kadar fasülye2 orta boy patlıcan2 orta boy kabak3 orta boy patates1 kase bezelye (veya barbunya olabilir)4-6 adet (büyüklüğüne göre) domates4-5 diş sarımsak3-4 yemek kaşığı zeytinyağıtuz, arzuya göre karabibergüveç tarifigüveçte etli türlüaysenurŞubat 17, 2016 tarihinde, saat 10:53 pm Merhaba Ayfer Hanım çok teşekkür ederim ???? Sizin güzel görüşünüz..Yanıtla
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Güveci ilk defa kullanıyorsanız içinin her tarafını tereyağı ile yağlayıp güveç ısınıp tereyağı eriyene kadar ısıtılmış fırında fırınlayın.
  2. Eti güvecin dibine yerleştirip ocağı açın
  3. Suyunu salıp rengi dönene kadar ara sıra karıştırdıktan sonra üzerini uygun bir kapak ile kapatıp yarı yumuşamış hale gelene kadar kısık ateşte pişmeye bırakın.
  4. Bu arada sebzeleri hazırlayın: Fasülyeyi ayıklayıp yıkayıp iki veya üçe bölün.
  5. Patatesleri ve kabakları soyup iri küplere doğrayın.
  6. Patlıcanları alacalı soyup aynı şekilde doğrayın.
  7. Domatesleri soyup çok ufak olmayacak şekilde doğrayın, soğanları yemeklikten biraz daha iri doğrayın.
  8. Etler yarı piştikten sonra önce soğanları ve domateslerin üçte biri yerleştirin.
  9. Sırasıyla fasüyle, patates, bezelye veya barbunya, patlıcan, kabak, iri doğranmış soyulmuş sarımsak ve domatesleri yayarak yerleştirin.
  10. Tuz, zeytinyağı ve sulu istiyorsanız 1 su bardağı kadar su ilave edin.
  11. Üstünü kapakla kapatıp önce 10 dakika orta ateşte sonra en kısık ateşte et ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  12. Pişip pişmediği kontrol edip altını kapatın ve sıcak olarak servis yapın.
  13. ayfer polat
  14. Şubat 10, 2016 tarihinde, saat 2:39 pm
  15. yazılarınızı ve verdiginiz tarifleri okadar begenerek okuyorumki anlatamam siz müthiş bir ustasınız gerçekten tebrikler
  16. Yanıtla
  17. aysenur
  18. Şubat 17, 2016 tarihinde, saat 10:53 pm
  19. Merhaba Ayfer Hanım çok teşekkür ederim ???? Sizin güzel görüşünüz..
  20. Yanıtla

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."