Gulaş Tarifi

Gulaş Tarifi
Gulaş

Malzemeler

  • * 2 kg kuşbaşı et, * 1 kg kuru soğan, * 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber, * 1 yemek kaşığı karabiber, * 1 yemek kaşığı tuz, * Yarım yemek kaşığı Kimyon, * 1 yemek kaşığı köri (isteğe göre). Terbiyesi için:* 3 yemek kasığı un, * Boza kıvamına gelene kadar su
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Saygı değer yazar arkadaşlarım bu Macaristan kökenli yemeği sizinle paylaşacağım. Çok lezzetli bir yemek olup eti ağzınız da dağılıyor.Ve tarifim :Saygıdeğer arkadaşlar öncelikle eti büyük bir çelik tencere de kavuruyoruz. Ama tuz veya başka bir şey eklemiyoruz. Et zaten kendisi su salıyor. Bu su kaybolana kadar eti kavuruyoruz.Etler kavrulurken bir yandan da soğanlarımızı soyup ince bir şekilde doğruyoruzArdından suyunu kaybetmiş olan etlerimizin üzerine sıvı yağ ve soğanları ekleyip bir güzel kavuruyoruz. Bu esnada tencerinizin yanında hafif yanmalar meydana geliyor sakın telaşa kapılmayın gayet doğaldır ileri ki safhalarda bu yanıklar işimize yarayacak.Soğanlar ile kavrulurken üzerine baharatlarımızı ve suyumuzu ekliyoruz. Burada su miktarı etlerin üstüne 2 parmak geçecek kadardır.Suyu da ekledikten sonra en kısık ateşte etler pişene kadar yaklaşık 2 - 2. 5 saat kaynamaya bırakıyoruz yalnız tenceremizin kapağını kapatmayı unutmayalım.Etler piştiğinde terbiyesini yapıyoruz. Terbiyesi de 3 yemek kaşığı unu boza kıvamına gelinceye kadar su ile karıştırıyoruz.Karışımımızı etimize yavaş yavaş dökerek ilave ediyoruz. 5 dk daha yemeğimizi kaynattıktan sonra yemeğimiz servise hazırdır.Servis :Bu yemeğe en yakışan patatestir. Haşlanmış patatesleri servis tabağına koyup yanına önce etleri sonrada Etin üzerindeki suyu yani sosu patateslerin üzerinden hafif bir şekilde gezdiriyoruz.Birde ben Türkiyede bulamadım ama yurtdışından getiriyorum Rothkohl adında bir salata. Kırmızı lahanadan yapılmış bir farklı salata çok yakışıyor bu yemeğe.Not:Son olarak ben burada 2 kg eti baz aldım ve ölçüleri ona göre ayarladım siz etin miktarına göre ölçüleri değiştirebilirsiniz.Biraz zahmetli bir yemek olan Gulaş çok lezzetli olmasından dolayı her zaman misafirlerinizin taktirini alıyorsunuz.Birde, yazımda tencere biraz yanıyor demiştim bu yanık etin sosuyla birleşip sosun daha lezzetli olmasına neden olur.Afiyet Olsun derim eğer bu yemeği yaparsanız pişman olmazsanız :)SaygılarımlaZafer Çetinkaya

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."