Gaziantep Yuvarlaması Tarifi

Gaziantep Yuvarlaması Tarifi
Gaziantep Yuvarlaması

Malzemeler

  • * 300 grm orta yağılı et on, * 200 gram koftelik kıyma, * 1 su bardağı nohut, * 1 subardağı pirinç, * 1 kase yoğurt, * 1 yumurta, * tuz, * karabiber, * nane, tereyağı
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. İlk önce Bismillahirrahmanirrahim biraz zahmetli bir yemek :)Gaziantep in Ramazan bayramında ve özel günlerde yaptığı nefis yuvarlaması. Antepli değilim ama Antep'e taşınız taşınmaz en merak ettiğim antep yemegi bu idi. Yiyen herkes çok beğenecek her ev hanımı bu tarifi yapmalı bence neyse çok konuştum. :) hadi bismillah deyip başlayalım.Bir saat öncesinden pirincimizi suda bekletiyoruz. Akşamdan suda beklettiğimiz nohutu ve etimizi beraber pişiriyoruz. Etle nohut pişe dursun. Biz yuvarlamanın köftesini hazırlayalım. Suda beklettiğimiz pirinci yıkayıp sűzűp rondodan geçirip un ufak yapıyoruz. Kıymayı pirinci göz kararı tuzu karabiberi ekleyip yoğuruyoruz köftemizi. Yoğurma işlemi bittikten sonra. Elimize biraz köfteden alıp ekimizle uzatıp minik minik parçalar koparıp tepsinin üstüne atıyoruz. Tepsinin üstüne attığımız köfte parçalarını yuvarlıyoruz. Nohut tanesi büyüklüğünde veya daha küçük köfte yuvarlıyoruz. Bu işlem çok uzun sürüyor eş dost varsa onlarla birlikte yuvarlayın. Yanınıza biraz yağ alıp arada bir elinizi yağa batırıp yuvarlayın bu işlem yuvarlamada yardımcı olacaktır. Etle nohut piştikten sonra ocaktan alıyoruz. Ketilda su kaynatıp bir tencereye boşaltıp kaynatıyoruz kaynayan suya yuvarlamaları atıyoruz. 2-3 taşım kaynadıktan sonra yuvarlamayı bir kaba süzüyoruz. Süzdüğümüz suyu dökmüyoruz. Bir başka kapta bir kase yoğurda bir tane yumurtayı kırıp çırpıyoruz. Birazda su koyup sulandırıyoruz yoğurdu. Etimizi nohutumuzu bir tencereye yağda kavuruyoruz. Üstine yoğurtlu sosumuzu döküyoruz. Süzdüğümüz yuvarlama suyunu biraz ekliyoruz. Kıvamını göz kararı olarak sizin ayarlamanız lazım çok sulu olmuyor. Yemeğimize yuvarlamaları da ekliyoruz. Sonra bir tavada tereyağı nane kızdırıp yuvarlamaya ekliyoruz. Ve biraz kaynattıktan sonra yuvarlamamız hazır. Sakın ha bu yemeğe çorba demeyin. Antepliler çok kızar )yani bu kadar aşamalı vitaminli biyemege çorba derseniz bende çok kızarım. :) afiyet olsun.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."