Fried Artichokes {Carciofi Fritti} With Lemon Aioli Tarifi

Fried Artichokes {Carciofi Fritti} With Lemon Aioli Tarifi
Fried Artichokes {Carciofi Fritti} With Lemon Aioli

Malzemeler

  • 6 to 8 Medium Artichokes, 1 Large Lemon, 3/4 Cup All-purpose Flour, 1/2 Teaspoon Salt, 2 Tablespoons Olive Oil, 1 Cup Water, 1 Egg White, Oil For Frying, Sea Salt. Lemon Aioli: 2 Extra-large Egg Yolks, 1 Tablespoon Dijon Mustard, 1 Garlic Clove, Peeled, Juice of 1 Lemon, 1 1/2 Cup s Olive Oil & Canola Oil Blend, 1 Tablespoon Lemon Zest, Salt & Pepper
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. combine the egg yolks, mustard, and garlic in a food processor, and process until smooth. Add the lemon juice and pulse to combine. With the motor running, slowly drizzle in the oil until the sauce becomes thick and creamy. Add the lemon zest and pulse briefly to combine. Season to taste with salt and pepper, then place in a bowl and store in the refrigerator until needed. Combine the flour, salt, olive oil, and water in a bowl and whisk until smooth. Cover with plastic wrap and let rest 2 hours. Cut the lemon in half, and squeeze it into a large bowl with cold water. Trim the stems and cut off 1/3 off the top of each choke. Snap off the outer dark leaves, leaving the tender pale inner leaves. (See my tutorial ) Cut the artichokes in half and scoop out the furry inner chokes. Place the prepared chokes in the acidulated water until needed. Just before frying, beat the egg white until stiff peaks form, and fold into the batter. Heat a medium sized pot with oil at least 2 inches deep over medium high heat until the oil measures 375 degrees F. Pat the chokes dry with a kitchen towel, then cut each half into two or more pieces. Cooking in batches, first dip the pieces of artichokes into the batter, and then fry until crisp and light golden brown, about 4 to 5 minutes. Use a slotted spoon to remove the chokes to a paper towel lined platter after they have been fried. Season with sea salt, then arrange on a serving platter and serve alongside the lemon aioli sauce.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."