Focaccia With Squash Ribbons, Walnuts, & Gorgonzola Crumbles Tarifi

Focaccia With Squash Ribbons, Walnuts, & Gorgonzola Crumbles Tarifi
Focaccia With Squash Ribbons, Walnuts, & Gorgonzola Crumbles

Malzemeler

  • Focaccia Dough, 5 Cups All-purpose Unbleached Flour, 2 Teaspoons Instant Active Dry Yeast, 2 – 3 Tablespoons Extra Virgin Olive Oil (Plus 2 Additional Tablespoons To Oil Bowl), 1 Teaspoon Salt, 2 Cups Warm Water. Toppings: 3 to 4 Cups Thinly Sliced Squash Ribbons (See Notes Above), Tossed With 3 Tablespoons Olive Oil, 10 Fresh Sage Leaves, Cracked Black Pepper, 1/2 Cup Chopped Walnuts, 1 Cup Gorgonzola Crumbles, Extra Virgin Olive Oil, Coarse Sea Salt, Chestnut Honey (Optional)
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Measure and assemble your flour, oil, salt, yeast, and water. Add everything but the water into a large bowl and stir. Add half the water and stir. Continue to add water until the dough begins to come together into a shaggy ball. Dump the dough mixture onto a lightly floured surface and begin to knead with the heels of your hand. Knead for about 5 minutes, or until the dough is smooth and pliant. Add a little oil (2 tablespoons) to the bottom of a large bowl and place your ball of dough inside. Roll the ball of dough around in the oil ensuring the sides of the bowl and ball of dough are both lightly oiled. Cover your bowl with plastic wrap and place in a warm spot to rise. (I cover mine with a kitchen towel on top of the plastic wrap and sit it on a large sunny windowsill.) Let the dough rise until it is doubled in size, about an hour or an hour and a half depending on ambient temperature. Line two baking sheets with parchment paper, then lightly oil. Dump your risen dough into the pan punching it down to deflate it. Divide the dough into two equal pieces, then press into rounds about 12 to 14 inches in diameter. Preheat the oven to 425 degrees F. Drizzle about 1/4 of a cup of olive oil over the top of each dough round. Arrange the squash ribbons over the top of each circle of dough. Sprinkle coarse sea salt over the top of your focaccia, and let it sit to rise again for 15 minutes. Bake for 15 minutes then remove from the oven. Sprinkle the top of each focaccia with half the walnuts and the cheese crumbles. Bake another 10 minutes or until the focaccia rounds are golden brown. As soon as the focaccia comes out of the oven, drizzle each with a tablespoon of chestnut honey. Sprinkle the focaccia with some cracked black pepper, then cool for 10 to 15 minutes before slicing. Cut each focaccia into slices, and enjoy!

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."