Focaccia With Figs, Caramelized Onions, & Gorgonzola Cheese Tarifi

Focaccia With Figs, Caramelized Onions, & Gorgonzola Cheese Tarifi
Focaccia With Figs, Caramelized Onions, & Gorgonzola Cheese

Malzemeler

  • . For The Focaccia Dough: 5 Cups All-purpose Unbleached Flour, 2 Teaspoons Instant Yeast, 2 – 3 Tablespoons Extra Virgin Olive Oil (Plus 2 Additional Tablespoons To Oil Bowl), 1 Teaspoon Salt, 1 3/4 Cups Warm Water. For The Onions: 1 Large Onion, Peeled & Sliced, 3 Tablespoons Olive Oil. For Baking: Extra Virgin Olive Oil, 6 to 8 (Depending on Size)Fresh Figs, Ends Trimmed & Sliced, 4 to 5 Ounces Gorgonzola Cheese (See Notes Above), Coarse Sea Salt, Cracked Black Pepper
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Measure and assemble your flour, oil, salt, yeast, and water. Add everything but the water into a large bowl and stir. Add half the water and stir. Continue to add water until the dough begins to come together into a shaggy ball. Dump the dough mixture onto a lightly floured surface and begin to knead with the heels of your hand. Knead for about 5 minutes, or until the dough is smooth and pliant. Add a little oil (2 tablespoons) to the bottom of a large bowl and place your ball of dough inside. Roll the ball of dough around in the oil ensuring the sides of the bowl and ball of dough are both lightly oiled. Cover your bowl with plastic wrap and place in a warm spot to rise. (I cover mine with a kitchen towel on top of the plastic wrap and sit it on a large sunny windowsill.) Let the dough rise until it is doubled in size, about an hour or an hour and a half depending on ambient temperature. While the dough is rising, prepare the onions. For the onions, in a heavy frying pan, heat the olive oil and add the onions. Cook over medium low heat, stirring often, until the onions are very soft and beginning to brown, about 12 to 14 minutes. Cover, and set aside. Lightly oil a 13 x 9 inch baking sheet with sides. Dump your risen dough into the pan punching it down to deflate it. Use your fingers to push and press the dough evenly over the bottom of the pan. Preheat the oven to 425 degrees F. Cover with a kitchen towel and let rise for another 20 minutes or until the dough dimples when pushed with your fingertip. Use the tips of your fingers to dimple the entire top of the focaccia. Drizzle olive oil over the top turning the pan carefully to allow the oil to roll into the indentations. Scatter the onions evenly across the top of the focaccia, then arrange the sliced figs. Break up the Gorgonzola cheese into small pieces and scatter it across the dough. Sprinkle coarse sea salt and black pepper over the top of your focaccia. Bake for 20 to 25 minutes until golden brown, then cool to room temperature before slicing (if you can!).

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."