Focaccia With Caramelized Onions, Pear, & Gorgonzola Cheese Tarifi

Focaccia With Caramelized Onions, Pear, & Gorgonzola Cheese Tarifi
Focaccia With Caramelized Onions, Pear, & Gorgonzola Cheese

Malzemeler

  • . Focaccia Dough: 5 Cups All-purpose Unbleached Flour, 2 Teaspoons Instant Active Dry Yeast, 2 – 3 Tablespoons Extra Virgin Olive Oil (Plus 2 Additional Tablespoons To Oil Bowl), 1 Teaspoon Salt, 2+ Cups Warm Water. Topping: 4 Tablespoons Olive Oil, Divided, Plus Extra For Drizzling, 1 Large Onion, Thinly Sliced, 1 Teaspoon Sugar, 2 Bosc Pears, Peeled, Cored, And Chopped, 1/2 to 3/4 Cup Crumbled Gorgonzola Cheese, Coarse Sea Salt
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Measure and assemble your flour, oil, salt, yeast, and water. Add everything but the water into a large bowl and stir. Add half the water and stir. Continue to add water until the dough begins to come together into a shaggy ball. Dump the dough mixture onto a lightly floured surface and begin to knead with the heels of your hand. Knead for about 5 minutes, or until the dough is smooth and pliant. Add a little oil (2 tablespoons) to the bottom of a large bowl and place your ball of dough inside. Roll the ball of dough around in the oil ensuring the sides of the bowl and ball of dough are both lightly oiled. Cover your bowl with plastic wrap and place in a warm spot to rise. (I cover mine with a kitchen towel on top of the plastic wrap and sit it on a large sunny windowsill.) Let the dough rise until it is doubled in size, about an hour or an hour and a half depending on ambient temperature. Meanwhile, in a skillet, heat 2 tablespoons of the oil. Add the onion, cover and cook over medium low heat, stirring occasionally, for 10 minutes. Add the sugar, cover and cook, stirring occasionally, until lightly browned, 10 minutes, then set aside. In the same pan, add the remaining oil, and cook the pears over medium heat until tender, about 5 minutes, then set aside until needed. Lightly oil a 13 x 9 inch baking pan. Dump your risen dough into the pan punching it down to deflate it. Press the dough with your fingers to fit into the pan. Preheat the oven to 425 degrees F. Scatter the onions over the dough, then spoon the pear over the dough evenly. Drizzle about 1/4 of a cup of olive oil over the top of the dough, and sprinkle with a teaspoon of sea salt. Bake for about 15 minutes, then sprinkle the blue cheese over the dough. Cook an additional 7 to 10 minutes, or until golden brown and bubbly.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."