Fırında Sebzeli Dizme Köfte Tarifi

Fırında Sebzeli Dizme Köfte Tarifi
Fırında Sebzeli Dizme Köfte

Malzemeler

  • Sebzeleri dilimlendiğinde aynı boy olacak şekilde seçmeye gayret edin:3 adet orta boy patates2 adet patlıcan2 – 3 adet kabaksebzeleri tatlandırmak için:tuz, kekik, biberiye, zeytinyağı (isterseniz kimyon, zerdeçal, toz kırmızı biber ile daha farklı bir tat elde edebilirsiniz.)köfte için:1 büyük baş soğan 3-4 dilim bayat ekmek1 tutam maydanoz500gr. kıyma1 yumurtatuz, karabiber2-3 yemek kaşığı zeytinyağı1 tatlı kaşığı domates salçasısosu için:1 yemek kaşığı zeytinyağı2 yemek kaşığı domates salçası2-3 diş sarımsak (arzuya göre)1 buçuk su bardağı sufırın yemeklerifırında dizme sebzeli köftetepside dizme sebzeli köfte yemeğivideo kekevi kfte dizme sebzeliaysenurHaziran 15, 2016 tarihinde, saat 3:30 pm iki katı olsa iyi olur, en azıından köftesi.. Bu malzeme 5-7 kişilik gibi diyebilirizYanıtla
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Önce köfteyi hazırlayın: Dörde bölünmüş soğan, ekmek ve maydanozu robottan geçirin.
  2. Kıyma, baharat, yumurta ve salçayı ekleyip tekrar yoğrulana kadar arada basıp çekerek makineyi çalıştırın.
  3. Elinizde de biraz yoğurduktan sonra buzdolabına kaldırıp dinlenmeye bırakın.
  4. Sebzeleri yıkayıp patatesi tamamen, kabağı ister soymadan ister soyup, patlıcanı da alacalı syup yarım cm. kalınlığında halkalara doğrayın.
  5. Yağ ve baharatları ekleyip hepsini harmanlayın.
  6. Köfteleri sebze dilimlerinden biraz daha büyük olacak şekilde yassı şekil vererek hazırlayın.
  7. Yuvarlak fırın tepsisini yapışmamaları için hafif yağlayıp sebzelerden ve köfteden sırt sırta birer tane dizin. (Yapışmaz yüzeyli tepsi kullanıyorsanız yağlamanıza gerek yoktur) Tüm tepsiyi bu şekilde doldurun.
  8. Salçalı sos malzemelerini biz kasede birleştirip üzerine dökdük. Siz isterseniz yağı biraz ısıtıp salçayı ve sarımsağı kavurun. Sıcak suyu ekleyip bu şekilde sosu dökün, daha da lzeetli olacaktır.
  9. Tepsinin üzerini aluminyum folyo veya fırın kağıdı ile iyive kaplayıp ısıttığınız 180C dereceli fırında sebzeler yumuşayana kadar en az 30-40 dakika pişirin.
  10. Patatese çatal batırıp kontrol edin. Yumuşamışsa üst kısmı kaldırıp köfte ve sebzeler kızarana kadar pişirmeye devam edin. Gerekirse bir miktar daha sıcak su ilave edebilirsiniz.
  11. Sıcak olarak servis yapın.
  12. EMRE
  13. Haziran 15, 2016 tarihinde, saat 4:09 am
  14. Merhaba
  15. Bu malzemeler kaç kişilik? 14 kişilik bir iftar yemeği vereceğiz. malzemeler ne kadar arttırılmalı?
  16. Yanıtla
  17. aysenur
  18. Haziran 15, 2016 tarihinde, saat 3:30 pm
  19. iki katı olsa iyi olur, en azıından köftesi.. Bu malzeme 5-7 kişilik gibi diyebiliriz
  20. Yanıtla

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."