Fırında Patates Püreli Kaşarlı Et Tarifi

Fırında Patates Püreli Kaşarlı Et Tarifi
Fırında Patates Püreli Kaşarlı Et

Malzemeler

  • * 4-5 adet patates, * 300 gr et, * Üç yemek kaşığı tereyağı, * Bir çay bardağı soğuk süt, * Tuz, karabiber, kekik, * Çeyrek çay bardağı sıvı yağ, * Kaşar peyniri
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Patatesler yıkanıp (zamandan kazanabilmek için) düdüklüde haşlanır. Bu sırada etler kuşbaşı doğranır. Tencereye çeyrek çay bardağı sıvı yağ dökülür. Yağ hafif ısınınca etler koyulur ve tencerenin kapağı kapatılır. Et kendi suyunu saldığı için arada karıştırılıp taşmaması için kontrol edilir. Tencerenin mutlaka kapağının kapalı kalması gerekiyor yoksa et suyunu salmaz yumuşamaz. Ete isteğe göre tuz ve kekik atılır. Ben kekiği ete çok yakıştırıyorum. Et yumuşayıp suyunun çoğunluğunu çektiğinde ocaktan alınır. Çünkü birazda fırında pişecek. Haşlanan patatesler büyük bir kapta kaşıkla ezilir. Blenderı olmayanlar kaşıkla da ezebilir, biraz yorucu olabilir:) Üç yemek kaşığı tereyağı katılır. Patatesin sıcaklığı tereyağının hemen erimesini sağlıyor. Patateslere bir çay bardağı süt azar azar dökülerek karıştırılır. Ben püre de tereyağını çok seviyorum hatta et suyunu saldığında ete de bir yemek kaşığı koyuyorum. Bence daha lezzetli oluyor. Püreye son olarak da tuz ve karabiber eklenir. Yaptığımız malzemeye göre boyutta bir borcama önce etler düzgünce dizilir. Üstüne hazırlanan püre güzelce yayılır. Pürenin üstü rendelenmiş veya dilimlenmiş kaşar peynirle kaplanır. Ben fırını açıp iki dakika ısınması için bekletiyorum. 180-220 derece arası (fırınınızın ayarına göre) fırına hazırlanan borcam sürülür. Zaten kaşarların renk değiştirdiğinden hazır olduğu anlaşılıyor. Ama dikkat biraz fazla kalırsa yanabilir:) Yeni evlenen, bu işe yeni başlayan ve bekar arkadaşlar için biraz ayrıntılı yazdım. Umarım beğenirsiniz. Kocam çok beğendi ) Sıradan bir görüntüsü olmadığı için misafire de şık bir sunum yapabilirsiniz. Aklınıza takılan bir şey olursa yardımcı olmaya çalışırım. Afiyet bal şeker olsun:)

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."