Fırında Kaşarlı Mantar Eşliğinde Etli Wrap Tarifi

Fırında Kaşarlı Mantar Eşliğinde Etli Wrap Tarifi
Fırında Kaşarlı Mantar Eşliğinde Etli Wrap

Malzemeler

  • * 4 Büyük dana antrikot (orta kalınlıkta-julien doğranmış), * 2 Orta boy kuru soğan (biri marine için), * 3-4 Limon dilimi, * 1 Domates, * 1 Yemek kaşığı domates salçası, * 1 Tatlı kaşığı biber salçası, * Marul, * Karabiber, * Pulbiber, * Kuru fesleğen, * Tuz, * Kültür mantarı, * Kaşar peyniri, * Tereyağ, * Sıvı yağ, * 4 adet lavaş (migrostan aldım pakette satılıyor).
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Julien doğradımız antrikotları süt (200 ml) soğan (iri doğranmış) ve ince limon dilimleri ile buzdolabında 1 saat marine ediyoruz.Tavaya eklediğimiz sıvı yağ ısınınca piyazlık doğradığımız soğanı ekliyoruz iyicene pembeleşince etleri ekliyoruz ve beraber soteliyoruz. Etler suyunu salıp çekene dek arada karıştırarak sotelemeye devam ediyoruz. Etler pişince karabiber ve tuz ekliyoruz. Damak tadınıza uyan başka baharatları da ekleyebilirsiniz.Domatesi rendeliyoruz içine sıvı yağ domates salçası biber salçası ve tuzu ekleyip pişmeye bırakıyoruz. Fokurdayınca pulbiberi ekliyoruz altını kapatıyoruz En son kuru fesleğeni ekliyoruz.Mantarları ayıklayıp yıkıyoruz. Fırını 180 dereceye ayarlıyoruz bu sırada fırın ısınana kadar mantarları limonlu suda bekletirsek kararmalarını önleriz.İyicene kuruttuğumuz mantarları fırın kabına yerleştirdikten sonra isterseniz biraz tuz serpebilirsiniz ben tereyağı tuzlu olduğu için eklemiyorum, her birine 1 çay kaşığı tereyağ ekleyip fırına veriyoruz 20-25 dakika piştikten sonra üzerine kaşar ekleyip tekrar fırına veriyoruz. Kaşarı rendeleyip komple her yerine de ekleyebilirsiniz küp küp doğrayıp her bir mantarın üzerine de koyabilirsiniz. Kaşarların üzeri kızarınca fırından alıyoruz.Lavaşın iç yüzeyine domates sostan sürüyoruz üzerine marul ve sotelediğimiz etten uzunlamasına şerit şeklinde (daha kolay sarılması için) koyup dürüm şekli verip kapıyoruz. Tost makinensinde üzeri hafif kızarana dek ısıtıyoruz. Ortadan verev keserek servis yapabilirsiniz.Sunumda barbekü sos tavsiyemdir, çok yakışıyor :)Afiyet olsun.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."