Fırında Karnıyarık Yapalım Tarifi

Fırında Karnıyarık Yapalım Tarifi
Fırında Karnıyarık Yapalım

Malzemeler

  • * 6 tane patlıcan, * 250 gr kıyma, * 2 tane soğan, * 2 tane domates, * 2 tane yeşil biber, * ½ çay kaşığı karabiber, * 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber, * 1 çay bardağı zeytinyağı(Siz istediğiniz sıvı yağı tercih edebilirsiniz. ), * 1 çay kaşığı tuz, * ½ çay kaşığı kimyon, * 3-4 diş sarımsak. Üzeri için* 1 domates dilimlenmiş, * 1 yeşil biber. Sosu için* 2 tane domates rendesi, * 1,5 su bardağı su, * ½ çay kaşığı tuz, * 1 yemek kaşığı zeytinyağı (İsteğe bağlı)
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Karnıyarık hepimizin sevdiği bir yemek. Çoğunlukla közde patlıcan ile yapıyorum ama bu defa patlıcanları tuzlu suda beklettikten sonra zeytinyağı ile kızarttım.Akşam yemekleri, iftar için güzel bir seçim olur Karnıyarık fırında. Buyrun Tarifi,Patlıcanları alacalı olarak soyup, tuzlu suyun içerisine koymakla başlanır işe. Üzerine de bir ağırlık koyarsak suyun yüzeyine çıkmamış olur. Patlıcan alırken elimizle şöyle bir sıktığımızda yumuşak olması gerekir. Sert patlıcanları almamayı tercih etmeliyiz.Diğer yandan hemen karnıyarığımızın içi hazırlanmaya başlanır. 2 tane soğan küçük küçük doğranır. Bir tencereye zeytinyağımız koyulur ve soğanlarımız kavrulur. Kıyma ile birlikte baharatlarda ilave edilir Üzerine yeşil biberler de ince doğranır. En son 2 tane domatesin kabukları soyularak tencereye doğranır. Ben sarımsakları da soğan gibi doğrayarak kavurma işlemine dahil ettim.Tam pişmeden altı kapatılır. Çünkü daha yarım saat fırında pişme süresi olacak.Tuzlu suda beklettiğimiz patlıcanları süzerek, tek tek kurulayarak kenara alınır. Teflon tavaya biraz zeytinyağı koyarak patlıcanların her yanının kızarması sağlanır.Büyük boy dikdörtgen borcam kullandım. Kızarttığım patlıcanların yağı kağıt havlu ile alınarak borcama yerleştirilir. Bir kaşık yardımı ile ortası açılır. Kaşığın arkası ile sağı solu iç koyacak genişliğe getirilir. Kaşıkla çalışmak daha rahat oluyor.İç harcımızdan kaşıkla bolca koyulur patlıcanların içine.Üzerine 2 domatesi rendeleyip 1. 5 su bardağı su ve tuz ile karıştırıp borcama dökülür.Baharat seçimi kesinlikle size bağlı. İstediğiniz baharatları ekleyip çıkartabilirsiniz.170 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirdim. Üzerindeki domatesler çıkarmaya yakın koyulur.Karnıyarığımız servise hazır.Afiyet olsun

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."