Everyday Whole Grain Bread Tarifi

Everyday Whole Grain Bread Tarifi
Everyday Whole Grain Bread

Malzemeler

  • 500 Grams (1 Pound) Wholewheat Flour, 250 Grams (1/2 Pound) Bread Flour, 250 Grams (1/2 Pound) Alternate Healthy Grain Flour (See Above notes), Good Pinch of Salt, 1 Tablespoon (1/2 Ounce) Active Dry Rapid Rise Yeast, 1 Cup (About 8 Ounces) Sourdough Starter or Biga, 500 ml (About 2 Cups) Warm Water, 1 Tablespoon Olive Oil. Optional : 2 Cups Coarsely Chopped Walnuts or Raisins/Dried Fruit. Biga: 1/2 Teaspoon Active Dry Yeast, 1 Cup Lukewarm water, 2 Cups Unbleached, All-purpose Flour
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Mix the yeast and water together, and then slowly start adding the flour, mixing well. Cover with plastic wrap and let sit at room temperature for up to 6 hours and then refrigerate overnight. Bring the biga out of the refrigerator an hour before you plan to make your bread to allow the biga to come to room temperature. Use one cup for this recipe, and refrigerate the rest to be used within 7 days. In a large bowl, add the flours, yeast, salt and stir to mix. Add the starter or biga, olive oil, and one cup of water. Continue to stir and add remaining water until the mixture comes together as a dough. If using the chopped walnuts and/or fruit, add it now and stir into the mixture. Dump the dough onto a lightly floured counter or bread board and knead by hand adding a little additional flour as kneaded to keep from sticking. Knead for about 7 to 8 minutes or until the dough is smooth and no longer sticky. The dough will be fairly firm to knead. Lightly oil a large bowl and place your dough into the bowl. Cover with plastic wrap and a kitchen towel and let rise in a warm spot until doubled, about an hour and a half. Take the dough from the bowl and divide it into three equal pieces. Shape each loaf into an oval or round and place on lightly floured baking sheets. Cover the loaves with kitchen towels and let rise about 45 minutes. During the last 15 minutes of rising, preheat the oven to 400 degrees F. Use a bread lame or sharp knife and cut three equal slits across the top of each loaf to allow the bread to rise as it bakes. Lightly dust the top of each loaf with a little flour, and bake for about 30 minutes or until a thermometer measures the interior of the bread at 190 degrees. Cool to room temperature before slicing.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."