Ev Yapımı Ufalanmış Üst Malzemeli Kıymalı Turta Tarifi

Ev Yapımı Ufalanmış Üst Malzemeli Kıymalı Turta Tarifi
Ev Yapımı Ufalanmış Üst Malzemeli Kıymalı Turta

Malzemeler

  • 1/2 su bardağı soğuk tereyağı, 1 1/2 su bardağı çok amaçlı un, 1/2 çay kaşığı tuz, 1/2 su bardağı soğuk su, 1 1/2 su bardağı kuru üzüm, 5 elma - soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış ve doğranmış, 2 yemek kaşığı ince kıyılmış greyfurt kabuğu (beyaz tabakası olmadan), 1/3 su bardağı portakal suyu, 1/2 su bardağı elma şarabı, 3/4 su bardağı beyaz şeker, 1/2 çay kaşığı öğütülmüş tarçın, 1/4 çay kaşığı öğütülmüş karanfil, 1/2 graham krakeri, ezilmiş, 1/3 su bardağı beyaz şeker, 3/4 su bardağı çok amaçlı un, 6 yemek kaşığı tereyağı, 1/2 graham krakeri, ezilmiş
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. * Fırını 220 dereceye (425 derece F) önceden ısıtın. * Bir kasede, 1/2 su bardağı soğuk tereyağını 1 1/2 su bardağı un ve tuzu bir çatalla karışım çok ufalanana kadar karıştırın. Bir seferde bir yemek kaşığı su ekleyerek, karışım bir arada kalana kadar karıştırın. Tekrar bir çatalla karıştırın, ardından unlanmış bir hamur bezine alın. Hamuru yuvarlak bir parçaya vurarak açın ve 10 inçlik bir daireye açın. 9 inçlik bir turta kalıbını hamurun üzerine ters çevirin. Hamuru ters çevirin ve hamur bezinden soyun, gerekirse kabuğu tabağa yerleştirin. Hamuru turta kalıbının kenarından aşağı doğru katlayın. Kabuğu bir kenara koyun. * Kuru üzümleri, elmaları, greyfurt kabuğunu, portakal suyunu ve elma şarabını bir tencerede birleştirin ve orta ateşte kısık ateşte kaynatın. Elma parçaları yumuşayana kadar, yaklaşık 15 dakika, ara sıra karıştırarak pişirin. 3/4 su bardağı şekeri, tarçını, karanfilleri ve yarım ezilmiş graham krakerini ekleyip iyice karıştırın. * 1/3 su bardağı şekeri, 3/4 su bardağı unu, 6 yemek kaşığı tereyağını ve yarım ezilmiş graham krakerini bir kasede karıştırın, karışım ince kırıntılara benzeyene kadar karıştırın. Kıymalı dolguyu hazırlanan turta kabuğuna dökün ve streusel sosuyla eşit şekilde serpin. * Önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin ve fırın sıcaklığını 350 derece F'ye (175 derece C) düşürün, sos hafifçe kızarana kadar yaklaşık 30 dakika daha pişirin. Servis etmeden önce soğumaya bırakın.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."