ELMALI VE TAZE CEVİZLİ HİSSE Tarifi

ELMALI VE TAZE CEVİZLİ HİSSE Tarifi
ELMALI VE TAZE CEVİZLİ HİSSE

Malzemeler

  • Elenmiş unu, küp formunda doğradığınız tereyağını, bir tutam tuzu, şekeri, çırpılmış yumurtayı ve soğuk suyu hamur yoğurma kabına aktarın. Hamur ucuyla tüm malzemeyi karıştırın. Tüm gereç bir ortaya gelince un serpilmiş tezgahın üzerine alarak yoğurmaya başlayın. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru top halinde toparlayıp streç film ile sarıp, buzdolabında 1 saat dinlendirin.
  • Dinlendirdiğiniz tart hamurunu yağlanmış tart kalıbına, kenarlarını da kaplayacak halde yayın. Bu biçimde yarım saat daha buzdolabında bekletin. Bekletme süreci bittikten sonra tart hamurunun üstünü pişirme kağıdı ile kapatın, kağıdın üzerine de tartı olarak pişmemiş hububat (Fasulye, nohut gibi) doldurun. Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin. Daha sonra fırından alın.
  • Cevizli ve elmalı dolgu için Amasya elmasının kabuğunu soyun ve elmadan parizyen kaşık yardımı ile küçük toplar elde edin. Tarçın ve unla karıştırıp bir kenarda bekletin. 100 g tereyağını kısık ateşte tavada eritin. Esmer şekeri ve glikozu ekleyin. Sos kıvamına gelene dek pişirin. Ocaktan alın, soğumaya bırakın. Yumurtaları ve sütü farklı bir kapta çırpın. Bu karışımla hazırladığınız sosu birleştirin.
  • Kalan 50 g tereyağını tavada eritin. Unlu tarçınlı elmaları ekleyin. Birkaç dakika kavurup ocaktan alın.
  • Yarı pişmiş tart hamurunun içine hazırladığınız dolguyu yayın. Üzerine de tarçınlı elmayı ve ceviz içlerini yerleştirin. Fırının ısısını 175 dereceye indirin. Bu ısıda 45 dakika daha pişirip fırından alın ve oda ısısında soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Elenmiş unu, küp formunda doğradığınız tereyağını, bir tutam tuzu, şekeri, çırpılmış yumurtayı ve soğuk suyu hamur yoğurma kabına aktarın. Hamur ucuyla tüm malzemeyi karıştırın. Tüm gereç bir ortaya gelince un serpilmiş tezgahın üzerine alarak yoğurmaya başlayın. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru top halinde toparlayıp streç film ile sarıp, buzdolabında 1 saat dinlendirin.
  2. Dinlendirdiğiniz tart hamurunu yağlanmış tart kalıbına, kenarlarını da kaplayacak halde yayın. Bu biçimde yarım saat daha buzdolabında bekletin. Bekletme süreci bittikten sonra tart hamurunun üstünü pişirme kağıdı ile kapatın, kağıdın üzerine de tartı olarak pişmemiş hububat (Fasulye, nohut gibi) doldurun. Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin. Daha sonra fırından alın.
  3. Cevizli ve elmalı dolgu için Amasya elmasının kabuğunu soyun ve elmadan parizyen kaşık yardımı ile küçük toplar elde edin. Tarçın ve unla karıştırıp bir kenarda bekletin. 100 g tereyağını kısık ateşte tavada eritin. Esmer şekeri ve glikozu ekleyin. Sos kıvamına gelene dek pişirin. Ocaktan alın, soğumaya bırakın. Yumurtaları ve sütü farklı bir kapta çırpın. Bu karışımla hazırladığınız sosu birleştirin.
  4. Kalan 50 g tereyağını tavada eritin. Unlu tarçınlı elmaları ekleyin. Birkaç dakika kavurup ocaktan alın.
  5. Yarı pişmiş tart hamurunun içine hazırladığınız dolguyu yayın. Üzerine de tarçınlı elmayı ve ceviz içlerini yerleştirin. Fırının ısısını 175 dereceye indirin. Bu ısıda 45 dakika daha pişirip fırından alın ve oda ısısında soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."