ELMALI EL AÇMASI Tarifi

ELMALI EL AÇMASI Tarifi
ELMALI EL AÇMASI

Malzemeler

  • Hamuru için oda ısısında yumuşamış margarini, yumurtayı, pudra şekerini, kremayı ve sirkeyi hamur yoğurma kabına alın. Çatalla krema haline gelene kadar karıştırın.
  • Un ile kabartma tozunu farklı bir kapta harmanlayın. Unlu karışımı azar azar hamur materyalinin üzerine ekleyip, denetimli bir formda yoğurmaya başlayın. Pürüzsüz bir hamur elde edince hamuru toparlayın ve streç filme sarın. Buzdolabında yarım saat dinlendirin.
  • Bu ortada iç materyali için rendelenmiş elmayı, badem ve ceviz içlerini, toz şekeri, tarçını tavaya aktarın. Suyunu salıp çekene kadar, en fazla 5 dakika pişirip ocaktan alın. En son rendelenmiş Hindistan cevizi serpip tekrar karıştırın ve soğumaya bırakın.
  • Dinlendirdiğiniz hamuru iki eşit modüle ayırın. Her bir hamuru un serpilmiş tezgahın üzerine alın. Merdane yardımı ile 1 cm kalınlığında açın. Üzerlerine soğuttuğunuz elmalı iç materyalden yayın. Uçlarını elinizle bastırarak uygunca kapatın ki, pişerken iç gereç tepsiye sızmasın. Hamurları rulo formunda sarıp, yağlı kağıt serili fırın tepsisinin ortasından başlayıp kıvırarak spiral biçiminde döndürün. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarın ve birinci sıcaklığı geçtikten sonra üzerlerine pudra şekeri serperek servis yapın.
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Hamuru için oda ısısında yumuşamış margarini, yumurtayı, pudra şekerini, kremayı ve sirkeyi hamur yoğurma kabına alın. Çatalla krema haline gelene kadar karıştırın.
  2. Un ile kabartma tozunu farklı bir kapta harmanlayın. Unlu karışımı azar azar hamur materyalinin üzerine ekleyip, denetimli bir formda yoğurmaya başlayın. Pürüzsüz bir hamur elde edince hamuru toparlayın ve streç filme sarın. Buzdolabında yarım saat dinlendirin.
  3. Bu ortada iç materyali için rendelenmiş elmayı, badem ve ceviz içlerini, toz şekeri, tarçını tavaya aktarın. Suyunu salıp çekene kadar, en fazla 5 dakika pişirip ocaktan alın. En son rendelenmiş Hindistan cevizi serpip tekrar karıştırın ve soğumaya bırakın.
  4. Dinlendirdiğiniz hamuru iki eşit modüle ayırın. Her bir hamuru un serpilmiş tezgahın üzerine alın. Merdane yardımı ile 1 cm kalınlığında açın. Üzerlerine soğuttuğunuz elmalı iç materyalden yayın. Uçlarını elinizle bastırarak uygunca kapatın ki, pişerken iç gereç tepsiye sızmasın. Hamurları rulo formunda sarıp, yağlı kağıt serili fırın tepsisinin ortasından başlayıp kıvırarak spiral biçiminde döndürün. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarın ve birinci sıcaklığı geçtikten sonra üzerlerine pudra şekeri serperek servis yapın.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."